2. sep 2008 18:18
Vse je odvisno od velikosti prostora in od tvojih potreb. Pulta zame ni nikoli preveč, kuhinjo imam dolgo približno sedem m - skupaj, je namreč v obliki črke L, od tega nekaj odpade na korito (dvojno) in štedilnik, torej ostane kakih pet m delovnega pulta. Pa še kak meter bi mi prav prišel, ker imam vse rada pri roki in veliko prostora okoli sebe, ko kaj pripravljam (imam pa v kuihinji tudi večjo okroglo mizo in je seveda zelo uporabna kot delovna površina).
Tudi razporeditev, kako pult, korito, štedilnik itd je odvisno od tvojih navad, želja in navsezadnje od tega, kako imaš napeljano vodo in elektriko. Če nisi imela načrta kuhinje preden je bila narejena napeljava, bo nekaj malega treba prilagajat (z elektriko je lažje kot z vodo), ampak vse je rešljivo. Pravilo je le, naj bi bil med štedilnikom in koritom delovni pult.
Samam imam med štedilnikom in koritom 1,2 metra delovnega pulta, pomivalni stroj je pokrit s pultom (ni vgradni, le ploščo smo mu sneli in ga potisnili pod delovni pult), hladilnik pa imam kot zaključek niza.
Razporeditev pa je takšna, kot meni najbolj ustreza: štedilnik je levo od delovnega pulta in ta levo od korita, med štedilnikom in visoko omaro na začetku kuhinje pa je tudi 80 cm širok delovni pult. Mi namreč ustreza pot od korita do štedilnika z desne proti levi, drugemu vejretno drugačna.
Če imaš malo prostora, potem je dobra rešitev, da imaš aparate vgradne, saj tako pridobiš delovno površino, ker je pult na vrhu in ne plošča aparata (izjema je seveda štedilnik).
Sicer ti pa dandanašnji v trgovinah vse lepo izrišejo, da si lažje predstavljaš, kako bo kuhinja videti. Če ti ni do tega, pa sama malo skiciraj; kar gre, četudi nisi ravno dober risar (mene tudi perspektiva daje, pa sem vseeno poskušala in na koncu uspela).
Mamamia
mamamia