Podlaga za tičino

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

10. jun 2010 23:54

[citat=--Katarina K--][citat=--katka lopatka--]Zadnjič sem mazala marmelado in se mi je tičina skoraj vsa stopila - ne priporočam. Nutella pa ja. Sicer sem pa zadnjič ugotovila in tudi napisala v drugi temi - tort sploh več ne premazujem pod tičino, le kremo namažem en cm stran od zunanjega roba oblata in je OK. Eventuelno če kaj ven pogleda, lahko malo prekriješ z nutello...Konec te more - vsaj zame katka http://katka-lopatka.moj-album.com/[/citat] katka, kaj pa zgornji biskvit? a ga nič ne navlažiš? meni bi se tako definitivno stopilo, ker jaz tudi ta zgornji biskvit fajn navlažim ker mam rada sočne torte. Masleno kremo pa jaz v mikrovalovni stopim do te mere, da je tako mazava, kot smetana. In sploh ni problem pol tole na torto namazat in to minimalno. Lih tolko, da se torto lepo zravna, če je to potrebno, pa prepreči vlago. No moram pa rečt, da mi ponavadi biskvit rata kar ok, če ni 100% raven ga zravnam že z kremo od torte in je maslene kreme res minimalno. Sploh se potem ne čuti okusa maslene kreme, ko se torto je, ker jo je tako malo. Druagče pa jaz z nutello ne delam, jaz dam spodaj edino čokoladen preliv, ki se lepo strdi, Nutella, se mi nikoli ne strdi tolko, pa še težko jo razmažem, bi jo najbrž morala prej segret kot maslen kremo. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/[/citat]

 

 

Biskvite pečem po receptu m. Goljata in pridejo precej puhasti, ker ne maram težkih biskvitov, navlaženih z veliko tekočine oz. kako bi rekla, težkih tort. Moje torte pridejo nekako zelo lahke, tudi dvonadstropne, zato ne potrebujem nobenih slamic oz. podpore zanje. Biskvit , ki ne pade dol - iz baze, zame ne gre. Že pri surovem testu vidim velike razlike, saj je biskvit že v surovem stanju puhast in se bo dobesedno mazal na peki papir, ne pa zlival v tekoči obliki, kot pri večini receptov.

Pečene biskvite vlažim  s #tušem# (nimam narekovajev na tej tipkovnici...), da so ravno prav sočni, tudi zgornjega in zato se tičina nič ne more stopiti ali navlažiti, saj gre tekočina notri v pore, po površini pa ostane suho.

Sicer pa je od tega mojega zapisa, ki ga citiraš, minilo že nekaj časa in novih izkušenj. Tudi sama zdaj masleno kremo sedaj topim in mi je lažje. Nutello pa itak, čeprav se teh čokoladnih variant ne poslužujem toliko, ker potem rjava barva rada pokuka ven, ali pa jo dobim na belo tičino in se potem jezim :)))

katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

11. jun 2010 6:12

Tudi jaz ne vidim smisla mazanja tičine namesto torte. Poleg ostalega povedanega se bojim, da bi se ti tičina, če bi bila namazana s premehko ali celo tekočo masleno kremo trgala, ko bi jo prestavljala, če pa bi počakala, da se strdi, pa zadeva nebi bila več tako elastična, da bi jo lahko lepo oblikovala po torti. Nena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti