9. jun 2008 12:37
Bom kratka, ker je brezžična povezava malo draga...
Ko imata Lado in Jure oglase, takrat se preklopi na nacionalko in potem zadevo vidim v fragmentih.
Ni nacionalki lahko. Ima javni zavod izgubo in zategadelj ni, da bi si povečevali stroški z licenčninami in bi kupili licenco za "Just the two of us" kot se zadevi reče v BBC originalu in ta format poznamo tudi v HTV izvedbi "Zvezde pijevaju". Če se komu surfa (in s tem spozna, da je na divjem svetu spleta še kaj več kot kulinarika in jutjub), bo lahko tudi prebral originalna pravila tekmovanja in tudi videl, da je štos v vaji in v tem, kako ne-pevci iz tedna v teden napredujejo. S tem, da na BBC-ju nimajo problema s tem, da komu lepo povedo, da nima ne glasu in ne posluha in to isto, samo malo lepše pove tudi žirija na HTV.
Na Slovenskem pa je takoj stokanje in mimozno hlipanje, kadar se komu pove, da tole pa res ni bilo dobro....in takoj nepopisno tračarjenje in opravljanje kogarkoli, ki je pa RES dober. Kako že reče temu Svetlana? Slovenceljni. Vesna Godina pa slovenčki. Razlike skoraj ni.
Rok Golob je doma v glasbi in kdo, če ne on, bo povedal ljudem, kje ima njihovo petje še kaj rezerve in kje je treba še kaj popraviti - ali pa toplo svetuje komu, da naj se loti raje česa drugega. Ker tega ne izreče ne-pevcem, temveč tistim, ki mislijo, da so pevci. In bi se morali zamisliti.
Če kdo kot gledalec tevejke ne zmore tega slišati, oziroma ga zmede vse, kar ni v stilu "saj je kar dobro, saj je še kar, čeprav ni ne krop ne voda" - ta ima večji problem s sabo, kot si je sploh mislil. Morda se bo z leti terapije še dalo kaj popraviti...
Anja je moja generacija in jo tozadevno podpiram. Ima super vokal in super glas in upam, da jo bom videla več na televiziji. Peter Poles je zelo talentiran, pa naj že najdejo eno oddajo, v kateri se bo res lahko izkazal v vse smeri.
Aja, če sama slišim/preberem kakšen izraz, ki mi ni znan, potem z veseljem poiščem razlago za to. Ravno zadnjič sem iskala, kaj je dipsoman in dipsomanija...In si mislim, super, tako sem se kaj novega naučila.
In mislim, da nikomur, ki misli, da ima 100 pik, ne bi škodilo, če bi poiskal razlage za izraze kot so kadenca, tonaliteta, terca, lega in se tako kaj nauči....namesto, da na spletu razlaga, da ni hodil v glasbeno in se tako čisto nič ne nauči.
Vendelina jr.