3. jun 2008 15:33
Ljudje, imejte malo več spoštovanja do lastnega naroda! Celinski tajpan
3. jun 2008 15:33
Ljudje, imejte malo več spoštovanja do lastnega naroda! Celinski tajpan
3. jun 2008 15:55
Tudi Slovenci imamo skopuške Gorenjce, pijane Dolenjce, skurbane Štajerke in butaste Ljubljančane - ne glede na to da občasno vse skupaj postane že moteče in "mimo", do neke mere vsi skupaj jemljemo kot vic. Kot klena Gorenjka se nikoli nisem čutila prizadeto, če so mi v še tako bednem vicu nosili na nos lastnost ki je v bistvu nimam. Povsem drugače pa se počutim, ko se organizira neka združba z zvenečim imenom, ali posameznik ki je (ali pa se ima za) veliki um naroda in začne na veliko razpredat bodisi o ksenofobiji, zaplankanosti, omejenosti..... (zame je bil višek tisti plakat z romskim otrokom), kot o splošni lastnosti Slovencev kot naroda - VSEH nas. Tega pa ne prebavljam več. Nisem naivna in jasno razumem da smo taki in "taki". A kolikor mi je življenje dalo izkušenj, še vedno verjamem da je med nami dobrega več kot slabega in da imaš lahko razen mačk rad tudi ljudi. Celo Slovence. Lisa
3. jun 2008 16:03
Sama zelo spoštujem slovenski narod. Spoštujem slovensko kulturo, uživam v izraznih možnostih, ki mi jih daje slovenski jezik in poskušam se kolikor toliko prijazno obnašati do okolja, v katerem živim. Ampak moje spoštovanje slovenskega naroda definitivno ne vključuje: - podmene, da je to majhen narod samo zaradi tega, ker je maloštevilen in da bi se morali zaradi maloštevilčnosti stalno nekam umikati, - podmene, da je vse, kar je slovensko, že po definiciji dobro, zgolj zato, ker sama po naključju pripadam temu narodu, - podmene, da pomeni zavezništvo in "skupaj držati" to, da se vsi delamo, da razmišljamo enako in da nam tovrstna pretveza daje pravico za to da s simbolnim ali pa fizičnim krepelcem vselej in vsakič udarimo koga, ki "ven štrli", - podmene, da sta moje dvorišče in moja ograja univerzalno merilo, s katero se meri ves svet, - podmene, da je svet velik točno toliko, kot sem ga do sedaj uspela videti, - podmene, da so misli pametne že zato, ker so izrečene v slovenščini, dasiravno z mnogo napakami. Skratka, moje slovenstvo ne je z odprtimi usti (in zraven še govori), ne nosi irhovine, ne riga in se ne čoha med nogami, kadar je v zadregi, ne rabi poceni alkohola za to, da bi bilo pogumno, ne rabi množice istovrsnih za to, da bi bilo pogumno in ne išče vsakič in znova mnenjskega vodjo za to, da bi sploh imelo mnenje. Vendelina jr.
3. jun 2008 17:07
hmm, vendy....to si pa tko lepo napisala. Obožujem Svetlano Makarovič, že zaradi vseh pravljic, ki sem jih čitala otrokom. Nekoč davno nazaj je imela en intrvju, pa so jo vprašali ZAKAJ JE TAKO REALNA, KRUTA...ni enih baročnih vezalk in penteljc okoli pravljice...ampak, ČE PRIDE SAPRAMIŠKA V "SITUACIJO", pač PRIDE.........njen odgovor mi je za vedno ostal v spominu... OTROK SE MORA SOOČITI TUDI Z BLJEK SITUACIJO...ne pa , da ga samo ovijamo v eno vato, kjer ni nevarnosti. Verjela sem ji. Do takrat sem vedno čitala Rdečo kapico...in ko sem prišla do tega, da volk poje babico sem naredila...lalallalal, še kakšen piškot v usta....pa smo šli prek taravme----po tem intrvjuju nisem nikoli več preskočila teh "traum"...ampak sem jih podala realno. Neverjeten odziv, pri otrocih, vedo več kot si mi mislimo. Torej gdč Svetlana mi je odprla oči...in tudi, ko je prišlo vprašanje..."MAMI A BOŽIČEK OBSTAJA ALI NE, dej povej po resnici, ker sem še edina v razredu ( 2.razred), ki ne ve, sem ji to lahko razložila na odprt pravljičen način. Torej, ne verjamem, da Svetlana ne mara otrok, verjamem pa , da živi v otroškem svetu!. Petra 1
3. jun 2008 17:21
Ja, Vendelina - s TEM se pa popolnoma strinjam. Lisa
7. jun 2008 17:06
Sem si ogledala ponovitev (elaphus, a ti si tud?). Ni kaj drugega reči: CARICA!!!
Zelo lepo je obrazložila tudi besedo slovencelj, ki seveda nima nobene zveze s Slovenci in spoštovanjem lastnega naroda. Tudi jaz ne verjamem, da gospa ne mara otrok, tega tudi rekla ni. In prizor ob prihodu onih dveh violinistov je bil enkraten (še meni se je malo "potočilo" od ganjenosti). O Mlakarju pa tudi le ![]()
![]()
.
7. jun 2008 17:18
Tudi jaz sem si ogledala ponovitev in res... Carica. In se mi zdi, da je krivično, ker je ni marala prejšnja, jugo oblast, ne poznejša leva, niti je ne mara zdajšnja. Vsem je trn v peti, ker jim drži ogledalo pred njihovimi obrazi. Ne morem reči drugega, kot da občudujem njeno pokončno držo. rosie
7. jun 2008 20:40
Žal je pogosto tako, da so ljudje, ki so inteligentni ter si upajo na glas reči bobu bob, nekako osovraženi od aktualne oblasti. Da bi bili tudi vsesplošno nesprejemljivi, pa jim je potrebno še nalepiti lastnosti, kot so "ne mara otrok", "antikrist".... V vsakem sistemu se najde heretik, oz drugače misleč. Na temo otrok mislim, da je nekoč izjavila, da je ta svet preveč pokvarjen, da bi se odločila imeti otroke. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da otrok ne mara. robida
7. jun 2008 21:20
Robida, jaz sem si postavila vprašanje, kako lahko oseba, ki ne mara otrok, piše tako čudovite stvari za le-te? Jaz v bistvu ne vem, kako je s tem, vendar njene izjave in v zadnji oddaji ni bilo prvič, da se je na ta način pogovarjala o otrocih, dajejo slutiiti, da jih dejansko ne mara, pa čeprav se tudi meni zdi nemogoče, da bi bilo to res. Ja, sicer je pa res faca ![]()
7. jun 2008 21:27
Saj ni rekla, da nasploh ne mara otrok, govorila je o tečnobah brez osnovnih manir (česar so seveda krivi starši, imenuje jih pa, takšne starše, slovenceljni), ki se vržejo ob tla in cmizdrijo do nezavesti, samo, da obvelja njihova oz., da dobijo v trgovini igračko, ki jim je v uč padla... Se da videti precej tega v trgovinah, ko se mulci fliknejo na tla in se derejo, kot bi jih iz kože dajali, starši pa milo okoli njih stopicljajo, cukrčkov in cortkanih smrkavcev.
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način