Moja pečica tip B788E in ima naslednje programe:
- ogrevanje s spodnjim in zgornjim grelom
- ogrevanje z infra grelom
- ogrevanje z infra grelom in vključenim ventilatorjem
- ogrevanje s spodnjim in okroglim grelom
- ogrevanje z vročim zrakom
- hladen ventilator (za odtaljevanje)
- ogrevanje s spodnjim grelom in vključenim ventilatorjem
- ogrevanje s spodnjim grelom
Programska ura ima naslednje nastavitve:
- gumb za nastavitev trajanja delovanja
- gumb za nastavitev konca delovanja
- gumb za nastavitev neprogramiranga delovanja pečice
- gumb za nastavitev temperature za pečenje s pomočjo sonde. Tega še jaz nisem uporabljala. Ali ima mogoče kdo izkušnje s tem? Nastaviš željeno temperaturo jedra jedi (med 30 in 99°C) in ko doseže to temperaturo se pečica avtomatsko izklopi. Za pečenje so primerni veliki kosi mesa brez kosti (pečenka - svinjska, goveja, telečja, pljučna), niso pa primerni piščanec in zajec.
In še nekaj o steklokeramični plošči (ECT64E)
- elektronski senzorji,
- kuhalna mesta so vsa HI-light grelo - to pomeni, da se hitreje segrejejo, vendar je razlika tudi na priključni moči (!!!). Jaz imam 5,8, obstaja pa tudi 6 ali mogoče sedaj že kaj več. Večja je priključna moč, hitreje se segreje (bolj se približa delovanju plina) - bodite pozorni na to in naj vam pokažejo tehnične podatke - razlika je velika (če tudi v ceni pa ne vem). Jaz bi sigurno takrat vzela močnejšo, če bi me kdo na to opozoril.
- kakšno velikost kuhalnih mest boste vzeli razmislite glede na to v kakšnih posodah navadno kuhate večjih ali manjših).
Z nobeno posodo do sedaj nisem imela problemov. Navadno uporabljam srebrno z debelim dnom ali teflonsko, je pa res, da mora imeti ravno dno.
Še kakšno vprašanje?
LpR