Malica za na šolski izlet

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. maj 2008 8:25

Jaz upam, da je ariellino dete dobilo nekaj za malico (kaj posebej si z nami ni pomagala, ampak me smo se mele pa fajn). Elaphus, res je, štala, ki jo pustijo ljudje na letalih proti temu, kar naredijo otroci na šolskem avtobusu - to se ne da primerjati. Tudi to, kar naredi odrasla družba na avtobusu se ne da primerjati s tem, kaj naredijo otroci. Odrasli vedno naredijo večjo svinjarijo.... Fleur, se mi kar malo smiliš, si bila deležna ene dresure, ki v kaj dobrega ravno ne vodi.....Pa, ali vas ni nikoli prijelo, da bi malo goljufali in švercali hrano noter? Ker, mi, pionirčki, mi bi zanesljivo kakšno tako ušpičili... In ko takole razmišljam, kakšna doza otroške radoživosti na šolskem izletu je čisto okej - ker potem dozo neumnosti že prej oddelaš in ti ni treba čakati na maturantski izlet za to, da demoliraš vse okoli sebe in tekmuješ v razbijanju umivalnikov in trganju zaves (kar se na maturalcih dogaja).... No, naj se imajo otroci lepo na izletih in učitelji tudi. Pa vseeno upam, da imajo otroci, kako "bernardo in dušana", ki v pravem trenutku "malo zbolita"..... Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. maj 2008 8:42

Vendelina, brez skrbi, je kar veliko bernard in dušanov , hehehe. Zato smo pa učitelji tako našpičeni - ampak, to je že tako ali tako naša vloga - vzamemo v zakup. Je pa na ekskurzijah vedno prijetno, pa četudi je sendvič v rukzaku, rukzak pa v bunkerju avtobusa .

LP

P.s. Tisti "rukzak" je seveda nahrbtnik .

cervus

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

28. maj 2008 22:06

Vandelina jr., v bistvu niti ne. Nikoli mi ni bil velik problem pustiti nahrbtnika v prtljažniku. Vsekakor lahko zrdižim 1 uro brez hrane. Ne vidim smisla v tem, da bi jedla še na avtobusu. Saj je čas ob postankih, pa še bolj prijetno je. Tudi potem, na ekskurzijah za "tapridne" (joj, sedaj se sliši, kot da se hvalim ), ko smo lahko imeli vse pri sebi skoraj noben ni jedel. Pač stvar navade, tudi v avtu nisem navajena jesti, nekako mi ne paše. Da bi pa bili tako zlobni, da bi kakšne sendviče v avtobus nosili le zato, da bi jezli profesorje, pa spet nismo. (pomoje so ti časi že minili, profesorjem raje kako drugače, ponavadi tudi na bolj "hud" način, kravžlamo živce =P) Torej...nobena ekskurzija se mi ni zdela slabša zaradi tega. Bistvo je v ljudeh okoli tebe =) fleur

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

1. feb 2012 10:10

Tudi jaz bi imela eno vprašanje v zvezi z malico na izletu. Ne bo ravno šolski, bo pa vožnja dolga cca 10-12 ur. Ustavljali se bomo sicer za WC, kavo, pijačo, za kaj bolj konkretnega pa ne bo časa.

Jaz imam sicer zelo rada razne sendviče, tudi jem zelo rada na avtobusu, ampak v mojih letih mi to povzroča težave. Med tako dolgim sedenjem se kar precej slabo počutim, če pojem npr. sendvič s pršutom ali  bognedaj s sirom.

Vzela bom seveda nekaj sadja, pa vodo, morda kakšno energijsko ploščico. A se mi zdi, da bo to premalo. Potovali bomo polovico noči in polovico dneva. Tako da bi mi prijal kakšen bolj konkreten zalogaj. Kaj mi svetujete?

Hvala za vsak nasvet.



pirnica

Sporočilo je spremenil(a) pirnica dne 01. 2012 10:23

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

1. feb 2012 10:30

burek, spanska pita, zelenjavna pita,....

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

1. feb 2012 10:35

lešniki ali mandlji, smoothiji v plastenki/tetrapaku tudi nasitijo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

1. feb 2012 10:45

Jogurt, sirne štručke, čaj, je mnogo boljši zdaj, pozimi, četudi je mrzel, kot voda. Banane so čist Ok zraven štručk, pa morda malo čokolade.  

rimljanka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. feb 2012 11:23

Ob tako dolgem sedenju tako ali tako ni pametno pretiravati s hrano, bolj je važno, da ne pozabiš piti.Pa predvsem - založi se s hrano, ki je za tvoj želodec čimbolj "običajna", da ne bo kakih težav po črevesju na poti. Če imaš dobre izkušnje z energijskimi ploščicami, ob njih lahko mirno preživiš, če jih nisi vajena, pa znajo za nekatere ljudi biti problematične. Nasploh bo boljša lažja hrana - sicer pa v sendvič lahko vtakneš tudi recimo jajce, koščke piščanca in narezano zelenjavo. Poglej po policah z mlečnimi izdelki - obstajajo prav primerne porcije mlečnega riža in zdroba (med drugim), embalaže in plastične žličke se brez težav znebiš na prvem postajališču. Banane, rozine in oreščki so bili pa teko ali tako ustvarjeni za popotnike.

Predvsem pa uživaj na potovanju!

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. feb 2012 11:33

Za daljše sedenje v busu je še najboljši tekoči jogurt.

Čeprav, za ponočno potovanje v busu je najbolje, da že takoj na začetku zasedeš dva sedeža, za to, da se potem človek manj muči pri spanju - hrana je sekundarna stvar.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti