Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vendy, to je tebi namenjeno...
Loni je pa zadela bistvo, razlika je med planinskim in šolskim izletom.
Se pa strinjam, da se tisti, ki hodijo v planine, bolj zdravo hranijo kot otročaji, ki gredo le s šolo na kak izlet.
mamamia| mojcca je napisal/a: |
| Pa saj smo mi tudi dajali salame v sendviče. Kakšna šunka sploh ni problematična, verjetno pa Poli (hčerina najljubša:(() ne daje ravno prijetne arome v zakuhanem avtobusu. mojcca |
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Sicer pa, kakšen šolski izlet je pa to, če na izletu ni nobenemu slabo? Dolgčas. Tako dolgočasno kot šolska proslava, na kateri se ni nihče zmotil..... Vendelina jr. |
Ja, se globoko strinjam z Vendy. Dolgočasno za umret, če se noben ne pobruha, da teče po celem avtobusu! Kak dan pred ekskurzijo, včasih pa še celo prej (če vem, da gredo zraven otroci, ki ubogajo učitelje in - kakšno čudo - zaradi tega niso zagrenjeni in nezadovoljni in zafrustrirani), me muči trema, ali bo ja komu slabo ali bo ja kdo bruhal ali pa smrdel v avtobusu po salami. In če se zgodi, da je kateremu res slabo in ne utegne priti do vrečke in vsa vsebina želodca leti po prehodu med sedeži, se zabavam, kot še nikdar. Kar trepetam od upanja, da se mu bo pridružil še kdo (ponavadi se mu res, kajti nekateri otroci so že tako čudni in ne prenesejo vonja po bruhanju - ne vem, kje so se vzeli
). Potem bruhajo v duetu ali tercetu ali celo kvartetu (kakšna slast za vsa čutila), jaz jim pa dirigiram in se veselim trenutka, ko bom lahko pospravljala za njimi.
In da veste - eno izmed mojih najljubših branje je tisto, ko Jadran Krt opisuje, kako so šli na izlet. Priporočam vsem zainteresiranim!
In, draga moja mamamia, čiščenje morda res sodi v ceno najema, ampak, vprašaj se, ali bi ti bilo res vseeno, če bi peljala četico otrok kamorkoli in bi za sabo pustili štalo? Verjetno (prepričana sem, da čisto zagotovo) ti ne bi bilo.
Zadnjih dvajset let mi sicer ni bilo dano stopiti na kak avion, ampak sem svoje dni čistila štalo za potniki - pa ne morem reči, da je bila res štala - je bilo pa to res še v prazgodovinskih časih in so se navade potnikov verjetno spremenile - hej, kaj pa, če so ti potniki zrasli iz otrok, ki so jim učiteljice v avtobusih dovolile skoraj vse? ![]()
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo