Še nikoli nisem delala pehtranke. Prebrala sem nekaj receptov. Pa me zanimajo nasveti iskušenih kuharic, kakšen poseben nasvet za pehtranovo potico. Kje bi sedaj sploh dobila pehtran ?
Lep pozdrav,
Klavdija
Še nikoli nisem delala pehtranke. Prebrala sem nekaj receptov. Pa me zanimajo nasveti iskušenih kuharic, kakšen poseben nasvet za pehtranovo potico. Kje bi sedaj sploh dobila pehtran ?
Lep pozdrav,
Klavdija
V vsaki trgovini dobiš suh pehtran, v E Leclercu pa imajo tudi zmrznenega. Oba se enako dobro obneseta. Receptov pa imaš kar nekaj v bazi.
JulijaSvež pehtran dobiš na tržnici.Drugače pa jaz pehtranono potico oziroma testo delam tako kot za orehovo potico,samo da naredim bolj rahel testo dam manj moke.Za nadev pa lahko uporabljaš sladko ali kislo smetano, sladkor,narezan pehtran da pa ni preredko dodam malo drobtin.
Kot je rekla Julya pa so recepti tudi v bazi tako da ti želim prijetno peko in dober tek
PIKA
Namesto navadne smetane oz. skute lahko vzameš pregreto smetano - taka potica je potem pregrešno dobra.
LP
cervus| 631141 je napisal/a: |
| Punce super ste. A se sveži pehtran dobi tudi kje drugje kot na LJ tržnici ? Lp, Klavdija |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako

Dušene školjke s pivom na sredozemski način