Bučke s sirom
Včasih, ko berem kakšen forum, si ga zaželim stiskati in zvezati v nekakšno brošuro (to se mi ne dogaja prav pogosto, dogaja pa se). In tale forum je definitivno eden takih, za top listo (pa ne glih nadrealistov, no).![]()
LP
P.s. Kratka zgodovina skoraj vsega je bomba, res! Upoštevajte Rimljankin nasvet!
P.p.s. Frina, zakon o dedovanju (na žalost), poznam kar precej dobro. A to pomeni, da jutri mirne duše lahko fliiknem???![]()
![]()
P.p.p.s. (hm, a se to takole piše ali ne???) Vendelinca, ali imaš zaradi obilice glossov ali pa eyeshadowov sploh še kaj prostora po ladlcih???? (ja, vem, nepopravljivo žleht sem!
)
P.p.p.p.s. O tisti MMMMMmmm ali kaki reakciji že, se pa meni ni niti sanjalo (buh, pa sem se imela kar za nekako naravoslovko -dobr, da me je limnol postavila na trdna tla
), na, zdaj pa vem, od kod biftku tista zapeljiva skorjica.......
Zdaj pa še nekaj bolj resno - v šoli več ali manj stvari kar fino klapa in tudi potem se v življenju veliko obrestuje, če imajo starši svoje otroke "spravljene" tam, kamor spadajo. Če so pa vsega krivi učitelji, se bo pa tak otrok pozneje, ko bo že odrasel, v življenju zelo težko znašel..... (ker bodo spet krivi drugi - tokrat ne učitelji, pa saj to je vseeno, ne?) Ja, danes sem malce zagrenjena, pa bo že minilo - verjetno zaradi slabega vremena ((ali pa individualnih govorilnih ur - kaj pa vem....)![]()
| frina je napisal/a: |
Če sem zlobna, bi morala napisati, da nihče ne bi smel kupiti v trgovini niti enega izdela, preden ne obvlada Obligacijskega zakonika, da se ne bi smel spuščati v partnerske odnose, preden ne bi obvladal Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ne bi smel kupiti nobene nepremičnine brez izjave, da pozna določila Stvarnopravnega zakonika, sploh pa ne bi smel umreti, če ne pozna Zakona o dedovanju. Evo, to je minimum. |
Ja, se povsem strinjam. In obžalujem, da v gimnaziji o tem nismo slišali niti besede.![]()
In to dokazuje, da so pravzaprav res potrebna znanja iz obeh področij, ne? Čeprav moram kot prepričana naravoslovka pripomniti, da je ponavadi lažje naučiti npr.farmacevta ekonomije in marketinga kot pa ekonomista kaj kemije, he he.
Brez zamere. ![]()
Ampak če se vrnem na prvo vprašanje, kaj izbrati, si mislim pa tako:
1. ne glede na zahtevnost faksa in možnost zaposlitve je dobro izbrati tisto, kar si želiš in te res zanima, za kar si " poklican". In da to svojo nagnjenost odkriješ, se splača v teh letih poskusiti čim več, se z zanimanjem poglobiti v vse predmete na urniku, tako kot je svetovala Vendelina.
2. Če še vseeno ne veš, kaj je tvoje področje, ker te zanima "vse po malem" in "nič za večno", potem pa izbereš tisto smer, ki ti omogoča čimboljšo in najbolj primerno zaposlitev in delo, ki ustreza tvojemu načinu življenja. Potem pa pač poiščeš izzive v tistem poklicu, kjer si pristal - tudi to je lahko zanimivo in izpolnjujoče.
3. In upam, da se bo tudi v naši družbi kdaj uveljavila pozitivna naravnanost do ljudi, ki svoj "poklic" spoznajo šele kasneje in se npr. v štiridesetih odločijo za menjavo usmeritve in ponoven študij. Dandanes je po štiridesetem menjati službo že kar utopija, pa upam, da bodo prišli boljši časi, ko bodo res lahko vsi ljudje razvili svoje potenciale. In odprli pekarno piškotov, čeprav ne bodo poznali ne Maillardove reakcije in ne Zakona o obligacijskih razmerjih ![]()
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 02. apr 2008 22:27:30Sicer nima prav nobene veze s prvotnim vprašanjem, sem pa to malo prej ujela na ušesa (ob debati, za katero smer se je najbolj smotrno odločiti v nadaljevanju študija na tehnični fakulteti) in mi je bilo pojasnjeno, da je to pri njih eden zadnjih štosov: Na FDV - ju tudi po stopnicah več ne moreš pasti, ker so jim montirali dvigala...
No, takšni heci med študentarijo raznih usmeritev so bili najbrž vedno, so zdaj in bodo tudi v bodoče. Se pa strinjam z vsemi, ki pravite, da je pri vsakem študiju potrebno delati in oddelati do zastavljenega cilja.
OgnjičSaj sem vedela, da me nekaj moti na kemikih - oni so nepolarni!!!!! ![]()
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučke s sirom

Jugoslovenka