Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami
V fiksirju za smetano je tudi želatina.
Najbolj uporabna je želatina fix, predlagam za Nobelovo nagrado tistega, ki jo je izumil.
Odkar sem pred 30 leti videla tiste alge, prinešene direkt iz ene nobl slaščičarne, me ne prepriča nihče, da bi pacala karkoli z agarjem. Je bil videti ko paludje .
Ne vem, kaj imamo toliko presodkov z želatino. Želatina je higinesko neoporečna. Vsaj toliko kot govjea juha. V bistvu res ne gre za nič drugega.
Nikakor pa si ne predstavljam, da bi lahko namesto želatine uporabili kuhali gustin ali moko.
To je približno tako, kot če bi naredil orehovo potico z ocvirkovim nadevom. Namen je bil dober ...![]()
Jo uporabljam brez zadržkov, tako v prahu kot v lističih oziroma fix varianto, samo pri Nejcu pač malo gledamo na vsebnost beljakovin.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako