18. mar 2008 7:57
SIcer pa je moj žanr grozljivka. Se kdo spomni Hellraiserjev?
In s temle filmom, Sweeney Todd, je združen mjuzikl in grozljivka. Oba žanra, ki sta meni všeč. Me je moj kolega takoj peljal gledat, sem bila čisto navdušena...lidka ![]()
18. mar 2008 7:57
SIcer pa je moj žanr grozljivka. Se kdo spomni Hellraiserjev?
In s temle filmom, Sweeney Todd, je združen mjuzikl in grozljivka. Oba žanra, ki sta meni všeč. Me je moj kolega takoj peljal gledat, sem bila čisto navdušena...lidka ![]()
18. mar 2008 8:37
Kaj pa meni priljubljena angleška humorna nadaljevanka dr. Martin, zame nekaj svetlobnih let pred raznimi Hauzerji... Ravno včeraj se je na SLO "odrolalo" zadnje nadaljevanje.
18. mar 2008 8:52
Doktorju Martinu sem se prav fajn nasmejala, vsakič znova.
Loni Makaroni
18. mar 2008 9:34
Med mojo najljubšo stotnijo se poleg nekaterih že omenjenih drenjajo:
večina filmov J.Ivoryja, posebej tisti, katerih scenaristka je bila R.P.Jhabvala
Andrej Rubljov, Solaris in Stalker A.Tarkovskega
Mračni predmet poželenja in Diskretni šarm buržoazije L.Bunuela
Avantura je avantura C.Leloucha z nepozabnima Linom Venturo in Aldom Maccionejem
Rašomon, Dersu Uzala in Kagemusha A.Kurosawe
Pasja ljubezen, 21 gramov, malo manj pa Babel A.G. Inarrituja
z nekaj izjemami večina filmov P:Almodovarja
brez izjeme čisto vse kar je posnel J.Tati
nola
18. mar 2008 9:57
najbolj se me je dotaknil film KEIN HIMMEL üBER AFRIKA ko tako nazorno prikaže trpljenje ženske v trudu za preživetje v Afriki in v družini, spopadanje z moževim alkoholizmom, njegov samomor in njen pristanek v zaporu, ko jo njegova družina obdlži umora... zgodba je resnična, obstajata knjiga in film avtoričina spletna stran http://www.kerstincameron.de/ http://search.ebay.de/search/search.dll?sofocus=bs& klavdija
18. mar 2008 10:13
@Vlado again: ce si ljubitelj Doc Martina, ti sveto priporocam se nekaj britanskih miniserij (ceprav niso tako light-hearted): State of Play (2003), Edge of Darkness (1985) - ta je vrhunska; Clocking Off (2002-2003) - od te mi je uspelo ujeti samo nekaj epizod, ampak so se mi zdele intriguing. lp, proxima
18. mar 2008 10:44
Hvala, zabeleženo, bom še nocoj pogledal, če se jih da "kupiti".
13. jan 2009 15:33
Danes zvecer na TV1000: Lovec na jelene. Za vse tiste, ki ga se niso videli, za vse tiste, ki so ga ze videli, zlasti pa za vse, ki si v tem trenutku zenejo k srcu kaksno v resnici ne tako zelo pomembno zadevo (koristi pri postavljanju problemov v drugacno perspektivo). lp, proxima
13. jan 2009 15:44
In za vse tiste, ki si ga bomo še petnajstič ogledali....Mamamia
mamamia
13. jan 2009 15:46
proxy, kdaj je deerhunter? Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kakijeva nevesta

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem