Valentinova večerja
| Reca je napisal/a: |
| jaz bi olupila 2 malancana, ju podolgm narezala na 0,5 cm debele rezine, posolila in dala na cedilo, da se odcedi. Segrela bi olivno olje, vsako rezino posebej povaljala v ostri moki in na hitro malo opekla. Ne preveč, ostati morajo mehki. Na vsako rezino bi dala dolg košček dobrega sira in malancan zavila v rolico. Rolice bi polagala v stekleno posodo, ki naj bo tudi lepa, saj bi v njej jed tudi servirala. Ko bi končala s tem, bi dodala še malo maščobe, na kateri bi ovenela sesekljano šalotko, dodala na drobne kockic narezano bučko, malce popražila in zalila z dobrim jabolčnim kisom. Vse bi prevrela, dodala sol in poper, ter še vročepoliloa po malancanovih zvitkih. Jed se je hladna.Za zraven bi naredila parmezanove buhteljčke. To se naredi tako, da v čisto navadno kruhovo testo dodaš nariban parmezan. Iz testa delaš kot oreh velike kroglice in jiih drug zraven drugega polagaš v pekač, še bolje v glineno posodo za peko. Tudi to lahko narediš doma.Za sladico pa čokoladni fondue. Čokolado lahko raztopiš v mikrovalovki, ta baje je na voljo. Doma bi pripravila palačinke, jih posula z različnimi nadevi (orehi, lešniki, mandlji.....ideje kar same pridejo), jih zvila in narezala na 2 cm debele zvitke. Poleg bi ponudila še kako sadje kot recimo melona, hruška.... vse narezano v obliki srčkov. Če se ti da ukvarjat še s kakim biskvitom ga tudi lahko narežeš v obliki srčkov. Da ne zgubljaš časa lahko to narediš kar z modelčkom za piškote.Zraven bi ponudilakako dobro vince. Meni takle jedilnik nebi vzel dosti časa. S količinami niti slučajno nebi pretiravala. Mogoče se srčki komu zdijo nekaj načičkanega, ampak meni je tako všeč, če se imasta dva rada.Pa še moj letošnji Valentin: že konec prejšnjega meseca mi je možrekel,da naj si zberem lokal in kar rezerviram. Se bom pustila do konca razvajat.lp Vesna |
Hehe, Reca, se vidi 100 ljudi, sto čudi. Midva recimo s tem jedilnikom ne bi imela kaj početi: mož bi zaključil že z melancani, jaz s sirovimi buhtlji, no, sladica bi bila po mojem okusu, njegovem spet ne ... Ah, še vedela nisem, kako je nama težko ustreči ![]()
No, lepo se imejte na ta praznik!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mamaF - MojcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Lečin curry s kruhovimi cmoki

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom