član od 20069217 sporočil
A je njena želja, da bi bila torta v neki navezavi na klovna?
Ker, če je, potem ti kar oblikuj v tej smeri.
Če pa ni, bi pa jaz na tvojem mestu še enkrat premislila. Rojstni dan je osebni praznik, to, če se istočasno slučajno dogaja pustovanje, je pa zgolj koincidenca. In tudi, če otrok izrecno ne želi torte s temo klovna - a ni malo dvoumno sporočilo (otrok je klovn, otrok spominja na klovna, moj otrok je en klovn....itd itd - potem bo pa čez dvajset let tole travmo razlagala na psihoterapevtski uri....)? Okej, sem sama malo obremenjena: pri kakih 10 letih sem slišala, kako je moja mama zame rekla, da sem bolj "okrogla" (kar je bilo takrat sicer objektivno res) - pa tega ne bi smela reči. Kakih 18 let kasneje sva imeli en kreg in je iz mene bruhnilo, kako me ni dovolj podpirala, ko je bil čas za to in sem seveda povedala tudi, da sem jo slišala, da je rekla, da sem okrogla in je potem bila scena tipo "ameriške resnične zgodbe" in jaz sem se jokala kake pol ure. Pa res pomaga- namreč jokanje.
Jaz sem mami že zdavnaj oprostila. Ona si še ni.
In zato ti ne privoščim, da ti hči v odrasli dobi naredi klovn-revisited-episode (ker boš ti rabila mnogo, mnogo časa, da jo boš predelala).
In, ja, deklicam se vedno govori, da so lepe (tudi ko imajo kakšno kilo več, obupna očala in kovinski fiksni aparat za zobe)- in se jim ne sporoča, da so klovni. Ves čas se jim govori, da so lepe, ker je potem šansa, da v to začnejo verjeti in potem to tudi postanejo.
In kaj za vraga je narobe z Barbie torto?
Vendelina jr.