Ta nadležni kašelj!!!
O, me je Boris1 spomnil, pri nas se karamelizira sladkor, zalije z mlekom in v tem skuha žajbelj. Kako to diši!!
Pomirja pa tudi...se mi zdi...
lp
mzmKo sem bila še otrok, so imele vse ženske v družini na zalogi "staro mast". Ob res hudem kašlju so nas s tem namazali po prsih, nato na prsa položili toplo brisačo in kašelj je čez noč čudežno izginil.
Da deluje nisem verjela, dokler tega sama nisem uporabila za svojem
.
Karkoli drugega se mi zdi, ne pomaga dovolj, da bi lahko mirno spal celo noč. Razen zdravila, ki ga dobim na recept.
Ja, tole s kamilico pa poznam. Prepraženo kamilico smo dali v vrečko od "faks helizima" in jo položili otročku na prsi. Čudežno je zaspal in ozdravel. Ta vrečka je bila iz blaga.(za mlajše mamice). Pa česen proti glistam in kisove obkladke pri visoki vročini. To sem jih slišala od ene zdravnice. Da so to zastarele metode zdravljenja. In danes? Hvala bogu, spet so moderne! ![]()
![]()
naor
| karlinka je napisal/a: |
| Vanja - lepo prosim, kaj naj bi bila "stara mast"? karlinka |
En del loja od prašiča, pravzaprav nekaj specifičnega, a ne vem, kaj. Lahko pa vprašam.
Recimo, če so klali eno zimo, so dale ta loj v kozarec za vlaganje, ga "zaprle" ali s papirjem ali s kakšnim kosom bombaža. To so postavile na temno polico v klet, kjer je stalo do naslednje zime, ko se je začelo uporabljati.
Zadeva je jasno smrdela ko kuga. Ampak pomagalo je bolj kot kakršenkoli z drug zvarek. Tudi mi smo pili kamiličen čaj z dodatkom žajblja in ajbiša, če je bilo pripravljeno na karameli, je bilo posebno nobel ali pa smo bili nenormalno bolani. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Suzanine palačinke

Velikonočni toast