Kul slo pa kaj se dogaja?????

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

17. jan 2008 11:35

sovica je napisal/a:
In jaz se npr. sploh ne morem spomniti, katera je zdaj Rožanec...
Simona84... žal se tudi ona bolj redko oglaša... matilda

gaja 1  

član od: 29.12.2006

sporočila: 378

17. jan 2008 11:46

pridna punca, tale naša Te držim za besedo. gaja 1

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

17. jan 2008 17:20

Punce nič na teto štorkljo čakat. Štruce se doma delajo in še kar lušno opravilo je to, pa čeprav se včasih kdo ob tem delu malo oznoji. Kar pogumno se lotite tega kočljivega opravila, pravgotovo vam bo dobro ratalo. Povem vam da so doma narejeni še lepši kot oni štorkljini.Morebiti bo mojster Glojat organiziral kak tečaj na tem področju, v nasprotnem sem vam na voljo z odgovori na vse nejasnosti in vprašanja. ati zlati

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. jan 2008 18:11

ati zlati je napisal/a:
Morebiti bo mojster Glojat organiziral kak tečaj na tem področju, v nasprotnem sem vam na voljo z odgovori na vse nejasnosti in vprašanja. ati zlati
A tu so bile mišljene tudi praktične demonstracije? Saj veš, sama teorija brez prakse je bolj tako ... Čeprav bom jaz v vsakem primeru ostala pri svojem demonstratorju Atina

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

17. jan 2008 18:23

Kolikor vem mojster Goljat pokaže v praksi to kar mi tukaj teoriziramo. ati zlati

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. jan 2008 19:19

KulSlo je javno dostopen portal, ki je v lasti in urejanju zasebnika. On odloča o uredniški politiki in o svojih sodelavcih. Pri tem naj bi upošteval samo  predpise ( avtorske pravice, izogibanje kaznivim dejanjem in prekrškom).Demokratičnost je sicer lepo načelo, vendar demokracija ne pomeni vtikanja vsakogar v vse, ampak samo pravica do mnenja posmeznika v okvru uredniške politike. Zato je odločitev uredinka o moderatorijih nedotakljiva in dokončna.

Prepričana sem, da je urednik dojemljiv za dobronamerne predloge in pripombe tudi glede samega urejanja portala. Po mojem mnenju pa spadajo ta mnenja v zasebna sporočila in na email uredništva, ki je objavljen. Zato me vselej preseneti "odprto pismo", s katerim pa se dosega tudi neprijetne učinke.

Včasih gredo posamezni prispevki na nivo osebne užaljenosti, da ne rečem jokavost,i in pritoževanja nad drugimi. Seveda sem tudi sama opazila nergače, ki se ne pojavljajo samo v Ostalih temah, ampak se neprijazno obesijo na popolnoma kulinarične teme. Zato bi opuščanje teme Ostalo ne pomenilo bistvenega izboljšanja.

Sem pa prepričana, da je odziv na določene teme, ki niso vezane na kulinariko, zato toliko eksploziven, ker se nas večina najde v njih. Če nas večina ne more diskutirati o ticino masi ( ker je še videli nismo), se pa vsi čutimo sposobni, da razpravljamo o kaki sociloški temi, ki zadeva nas vse in na katero se, vsi - kao spoznamo. Take teme naj ostanejo, saj gre za izmenjavo mnenj, vendar je potrebno upoštevati, da se v normalni komunikaciji sogovornika ne ponižuje, ne zasmehuje, ne žali, ampak se pri drugačnem mnenju obnašamo kot v demokraciji. Mnenja so različna, vendar je potrebno dopustiti, da kdo misli drugače, ali živi v zmoti.

Ko gledam nazaj, se včasih do zadnje kaplje krvi borim za to, da bi ustrezno pojasnila, zakaj je moje stališče drugačno. Če drugačnega mnenja ne bom spremenila, bo mogoče vsaj kdo podvomil o svojem in se mi mogoče v prihodnosti pridružil na mojem bregu. Velikokrat si rečem, da sploh mnenja ne bom napisala, ker je tako nima učina, včasih pa se ne morem premagati.

Pred časom je bilo v enem dnevu 10.000 obiskovalcev. Kakšno poenoteno mnenje bi moralo imeti 10.000 ljudi, ki smo različnega spola, starosti, izobrazbe , izkušenj in iz različnih socilanih okolij, če se strokovnjaki o  določenih vprašanjih ne morejo dogovoriti. Pri nas pa gre za klepet ob pripravljanju hrane, v katerem prispevamo vsak na svoj način. Pošteno priznam, da čakam trenutek, da bo nekdo na vprašanje, ki ga bo kdo postavil napisal : " Kaj te pa briga!" Nekateri odgovori so po načinu  prav taki.

Čeprav se skrivamo za anonimnostjo in skušamo na portalu pokazati svoj najlepči obraz, se včasih vprašam, kakši ljudje pa so potem posamezni sogovorniki kot sosedje, sodelavci, delavci in člani družbe, če so v pričakovani  najboljši izdajii tako pasji. Priznam, da me je včasih groza, da bi koga od razpravljalcev morala imeti za soseda, sodelavca ,ali da bi samo morala imeti z njim poslovne opravke.

Živim v enem velikih slovenskih mest in me najbolj preseneča, da imajo nekateri na tem portalu občutek, da je Ljubljana popek sveta. Pošteno povem, da se mi niti ne sanja, kje so Murglje, da ne vem, kako se pride do določene trgovine in da mnogo stvari, ki se vam zdi, da je samouveno, da so na trgovskih policah, še nikoli nisem videla. Ali pa zelo redko. Mi niti na misel ne pride, da bi porabila  cel dan za nakup  ene same bio limone, čeprav si lahko zaenkrat privoščim strokovno vodenje in prevažanje po prestolnici. Nekatere stvari so pač drugačne, zlasti pa so drugačne razmere, v katerih ljudje živimo. Ne vem, koliko imajo ljudje, ki živijo na socilanem robu, dostopa do interneta, verjamem pa, da je jih kar nekaj, ki živijo popolnoma drugače kot kdo izmed tistih, za katere je pomanjaknje pojm iz dežel v razvoju. 

Že sama se ugotovila, da nekateri obupno želijo pozornost, ki je tak obseg obiskovalcev ne more zagotoviti. Niti sanja se mi ne, po kakih kriterijih se naj bi oblikovale elite, ne vem, kakšne klike naj bi obstajale. Sem pa prepričana, da so si nekateri, ki tarnajo o odrinjenosti,med sabo dosti bliže kot si bi upali priznati. Pred časom je nekdo tarnal, da piše mnenja, pa ni nobenih odgovorov. Včasih se preprosto strinjamo s kakim mnenjem in tega ni potrebno posebej napisati. Mogoče se komu zdi, da je navezava na njegovo diskusijo potrjevanje ali prestiž, ki pripada samo elti, kar pa ni res.

Priznam, da nimam do vseh sodelujočih enakega odnosa. Za nekatere sem rabila čas, in zdaj njihova mnenja najprej preberem, druge takoj sprejmem, ker so pač podobna mojim, nekaterih pa preprosto ne morem prebaviti. Pa ne gre za noben poseben izbor, enostavno ne morem preboeti grdega odnosa do šibkih ljudi. Tudi pozabljam ne.

Čeprav spadajo zasebna sporočila v bolj zasebno sfero, se mi zdi odločitev Riberacerak, da objavi nesramno zasebno sporočilo, pravilno. Edino na tak način je lahko dokazala, da obstaja še ena dimenzija, ki pa je še kako odločilna za presojo v tej temi.  In za ta pogum ji lahko čestitatam. Upam, da avtorica tega pisanja, po merilih The Others ne spada v ti. elito.

 

Če bi se vsi trudili, da bi obdržali spoštovanje do sogovornika, da bi skušali pomiriti nesoglasja, ki jih osebno nevpleteni prej opazijo, do večine sporov sploh ne bi prišlo.

V prostem času počnemo stvari, ki so nam v veselje. In to je tudi obisk KulSlo. Zakaj torej posamezniki odpirajo teme, celo odgovarjajo nanje, vztrajajo v "odrinjenosti, če jih to moti ? Mazohizem posebne vrste, ali nenavadna želja po konfliktih, ki bogatijo dolgočasna življenja ?

 

 

 

F r i n a

neznan uporabnik

17. jan 2008 22:09

saj ne morem verjeti,potrošil sem kar nekaj časa,da sem vse prebral....naj živi kulinarika,to je moj hobi že 30 let. sprva sem dodelal pripravo mesa,zadnja leta sicer pripravljam meso,ustvarjam pa z zelenjavo.vem vse kar je znano o zdravi prehrani,pa najrajši jem pršut z olivami.rad preverim kakšen recept,dobrodošla je nova ideja.praviloma vsako nedeljo pripravljam kosilo za osem ljudi,dva sta izrazita mesojedca,dva pa sta vegana,štirje pa smo univerzalci,zanimiva kombinacija a ne?ostal bom na kulinariki dokler me jernej ne vrže dol. lepo ste popljuvali rimljanko pa nimate prav,je pač samo (odstranjen osebni podatek, ki ne sodi sem),ki ima vedno prav.bil sem za normative tega portala žaljiv,jernej me je opozoril od takrat pazim,da nikogar osebno ne omenjam.omejil sem se na prehrano,tudi urin je prehrana,če ga piješ.pa kljub temu ko se pojavim na forumu ali klepetalnici,bi me ena gospa kar s fračo.pa moderatorki rimljanki se zdi to ((((( ful ..... kul ))))) pa kaj hočemo,takšni smo ljudje. pa lep pozdrav .če koga motijo mankajoče velike začetnice naj ne bere,meni je pomembna vsebina. wran rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 18. jan 2008 17:40:03

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

17. jan 2008 22:24

frina je napisal/a:

<Čeprav spadajo zasebna sporočila v bolj zasebno sfero, se mi zdi odločitev Riberacerak, da objavi nesramno zasebno sporočilo, pravilno. Edino na tak način je lahko dokazala, da obstaja še ena dimenzija, ki pa je še kako odločilna za presojo v tej temi.  In za ta pogum ji lahko čestitatam. Upam, da avtorica tega pisanja, po merilih The Others ne spada v ti. elito.

 

Če bi se vsi trudili, da bi obdržali spoštovanje do sogovornika, da bi skušali pomiriti nesoglasja, ki jih osebno nevpleteni prej opazijo, do večine sporov sploh ne bi prišlo. F r i n a

Frina, jaz pa mislim, da se osebnih sporočil ne objavlja na forumu, ker so pač ZASEBNA. Eno je napisati, da si dobil nesramno sporočilo, drugo je pa skopirati ga z vsemi podrobnostmi na forum in še napisati čigavo je (ne mislim nick, ampak tisti namig zraven). Kako pa bi zgledalo, če bi zdaj kar vsi lepili gor zasebna sporočila, kjer nekdo šimfa čez kakšnega drugega člana Kulinarike? Kako bi se ti počutila, da nekdo objavi tvoje sporočilo, ker bi se mu pač zdelo nezaslišano, da si lahko kaj napisala čez koga drugega? Ostalega niti ne bom komentirala, ker eno je pisati take velike besede, drugo pa se je tega držati v resnici... Pa brez zamere matilda

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

17. jan 2008 22:51

Jaz najbrž ne bi bila vesela, če bi kakšen tak zmazek po zs dobila. Sem se prav zgrozila. Mislim pa, da je prav, da se na to opozori. No, jaz ga verjetno ne bi dobesedno objavila, bi pa kopiraj/lepi dobil moderator, pa naj se odloči, če bo avtorja ustrezno vrgel s portala. Menim, da nikjer ni mesta za svinjanje, niti javno na forumu niti preko ZS. No, tudi za nastavljanje nekih zahrbtnih testov ne. Pa pustimo te primitivizme. Ampak to velja samo za omenjen primer. Kar se tiče normalne komunikacije brez osebnih žaljivk, groženj ipd, pa sporočila MORAJO ostat zasebna. Kulinarika pa naj kar ostane tako super, kot je. Vedno se bo kdo našel, ki mu bo šlo kaj v nos, je pa čisto nemogoče ustreči vsem. Jaz ne bi niti poizkušala. petkica

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

17. jan 2008 23:25

Jaz ne razumem nič....kdo koga ne mara in kaj kdo komu zameri Meni je KulSlo fajn, predvsem pa je uporabna in od nje sem se že veliko naučila. lep večer še naprej saš

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti