Tajska

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

tema odprta - 13. jan 2008 21:17 | ogledi: 3.211 | odgovori: 7

Moja tašča se odpravlja drugi mesec za 16 dni na Tajsko in sicer z neko, meni neznano agencijo Enzzo. http://www.enzzo.si/Programi/Tajska%20Lanta%2015.

Zanima jo naslednje... Vsi, ki so že bili na Tajskem, ji pravijo naj ne jemlje preveč prtljage s seboj, ker je baje tam vse zelo poceni, od tekstila naprej (tudi ponarejenih blagovnih znamk)...

Sprašujem tiste, ki so že bili na Tajskem. Kakšne so vaše izkušnje z nakupovanjem, tajsko klimo v tem letnem času, je ustekleničena voda res higijenosko neoporečna, kako je s hrano za evropejske želodce...?

Skratka, vsaka informacija je dobrodošla.

V naprej hvala za odgovore.

Mijan

Temo je spremenil(a) Mijan dne 13. jan 2008 21:43:17

neznan uporabnik

13. jan 2008 21:53

teta je bla 3 leta nazaj na Tajski... iz potovanja je prinesla ogromno novih oblačil, ker je tam res zelo poceni in se splača tam kaj kupiti. ta agencija je ap meni tudi nepoznana. lovebeyba

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

13. jan 2008 21:55

Jaz bi povedala o tekstilu: res je vse poceni, res pa so tudi majhne številke. Tako da če gospa ni ravno po Jus-u, bi znal biti problem. Jaz sem si nakupila kupe majčk (znamke seveda :) ) in zdaj čakam, da bodo hčerki prav, saj jih sem oblekla natanko enkrat. Kratke hlače so mi pa prav. Mož si je nakupil majice, ki jih še zdaj nosi, dvoje kavbojke za cca 10 € itd. Hrana tam je super, brez problema jo lahko kupuje na ulici (pattay, palačinke, ananas ...) Tudi z vodo iz plastenk ni težav. hm, jaz bi kar še enkrat šla ... Atina

*T*A*N*J*A*  

član od: 27.11.2007

sporočila: 30

13. jan 2008 22:16

Pozdravljena. Moj brat je leto nazaj z ženo dopustoval na Tajskem 1 mesec. Ker sta avanturista, sta zelo veliko potovala po deželi. Da nista imela želodčnih težav, sta pri domačinih pila žganje. Jedla sta vse, pila pa izjemoma ustekleničeno vodo. Oblačila ne skrbi, izkoristi pa lepote. Mogoče ježo na slonih?? Lepo potovanje želim tašči. *T*A*N*J*A*

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. jan 2008 9:34

Na Tajskem je tekstil zelo poceni. Imaš tudi velike številke, moj mož je visok 186 cm in ima 100 kg, pa si je brez težav našel srajce, majice in podobno, enako je pri ženskih oblačilih.

Naše izkušnje z nakupom poanrejenih znamk so dobre, pa tudi majice in kratke hlače, predvsem pa svileni izdelki (svila na metre, bluze, topi) vzdržijo ob primerni negi leta in leta. Imaš pa veliko dobrih oblačil tajskih proizvajalce, ni nujno, da kupuje ponaredke znanih znamk.

Če so v kakšnem letovišču, imaš tam prodajalne s svilo, v katerih ti izdelajo oblačila po meri,v  nekaj dneh in za majhen denar. Mož še zdaj, po petih letih, nosi vse svilene srajce, ki so mu jih tam idelali, pa so takšne, kot prvi dan.

 

Mismo en mesec potovali po državi in smo imeli s seboj zelo malo stvari, smo sproti kupovali, kar smo potrebovali, in tudi sproti metali stran, kar smo ponosili.

 

Glede hrane in pijače: ustekleničena voda je neoporečna, če ne zaupajo tajskim znamkam, imaš tudi perier na priemr in kakšne druge, evrospke znamke. So malenkost držaje, mi smo jih na začetku kupvoali, potem pa presedlali na tajske in je bilo vse ok. Paziti je treba le, da so originalno zaprte, s tisto tanko folijo čez pokrovček.

 

Hrana: sadje samo tisto, ki ima olupek, pa lupijo naj ga sami..

Od druge hrane vse, kar je kuhano ali pečeno, ni nevarno. Škoda bi bilo na Tajskem jesti evropsko hrano, ki jo tudi najdeš na vsakem koraku, ker je tajska kuhinja najboljših svetovnih, pravijo ji tudi kraljevska kuhinja.

Mi smo jedli tudi pri uličnih prodajalcih in nikomur ni bilo nič, niti otrokom ne. Ampak samo pečeno in kuhano hrano. Je pa res, da težave lahko nastanejo kjerkoli, moj mož se je s hrano rahlo zastrupil v enem najboljših lokalov v Bangkoku, kamor so v veliki meri zahajali zahodnjaki, ker je tam pač vse čisto in oh in ah. NA srečo smo tam jedli le zadnji dan, tik pred odhodom, pa je potem trpel le na letalu.

 

Zjutraj, na tešče, in zvečer, pred sapnjem, ne bo, iz čiste preventive, odveč požirek kakšne žgane pijače. (viski, travarica, kar pač imajo ali pa kupijo tam). Mi smo jo dajali tudi otrokoma, takrat sta bila stara 14 in 17 let.

 

Sicer je pa Tajska izjemno urejena in prijazna dežela, za svakogar se nekaj najde. V letoviščih imaš tudi loakle z evropsko hrano, tako da če kdo ne mara njihove hrane (ki pa je res odlična) nikakor ne bo lačen.

 

Lep pozdrav, Mamamia

mamamia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

14. jan 2008 10:54

Joj, pozabila sem povedati: mož si je po meri dal narediti obleko, narejena je bila v 8 urah, vmes je imel dve probi, cena pa zanemarljiva. Svilo tudi dobiš na vsakem koraku. Atina

mufin  

član od: 19.11.2004

sporočila: 259

14. jan 2008 13:00

Midva sva bila na Tajskem pred 3 leti. Bilo je super. Sicer pa je v komentarjih pred mano vse napisano. Rada bi dodala le nekaj glede agancije Enzzo, saj sva midva potovala ravno z njo. Bili smo majhna skupina, 12 nas je bilo, in mislim, da smo bili vsi z njimi zelo, zelo zadovoljni. Gre za agencijo z bolj eksotičnimi potovanji. Lastnika agencije sta hkrati tudi vodiča, tako da se zares potrudita. Noben izmed nas ni imel težav z želodcem, jedli smo (po želji) tudi na ulici, saj je vodička vedela kje je ok in kje ni. mufin

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

14. jan 2008 14:47

Hvala za posredovane informacije. Bo tašča prav vesela, ko bo prebrala te vrstice... Mijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti