Montignacova metoda hijšanja
M. govori o kompotu. Ampak, kaj pa je drugače, če so pečena?
Lejla13Surovih pa po obroku ne smeš, na žalost.
Lejla13Stentor, saj ni treba "mučit" babi. Tudi v mesnicah, zlasti tistih privat, dajejo v krvavice ješprenj. Verjamem pa, da so babičine boljše.
Kar pa se PZ testenin, ješprenja, kvinoje itd. tiče, mislim, da si malo pomešala ali pa sem te jaz narobe razumela. Vse te priloge, ki jih naštevaš, lahko ješ z zelenjavnimi jedmi, z beljakovinami pa ne.
Lejla13| Stentor je napisal/a: |
| O svežem sadju po kosilu sem pa jaz slišala že nekaj časa pred Montijem. Zadevo sem nekje prebrala, potem mi je pa še ena gospa, ki je imela raka na prebavilih povedala, kot je njej rekel zdravnik - lepo po domače: tista jabolka potem samo gnijejo na vrhu mesa, ker ne morejo mimo. Sem pa bolj vizualni človek in od takrat si nisem niti zaželela sadja po kosilu, ker me je prehitela podoba v mislih... Bljak.... Stentor |
No, tale zdravnik pa res nima pojma o delovanju prebavil. Vsak gimnazijec bi mu lahko povedal, da je to velika neumnost...........................
| Lejla13 je napisal/a: |
Kuhanemu jabolku se GI ne spremeni, lahko se je tudi po obroku, ker ne fermentira in ne zmoti prebavnega procesa. Lejla13 |
Mi lahko tole razložiš, prosim.
| Lejla13 je napisal/a: |
Stentor, saj ni treba "mučit" babi. Tudi v mesnicah, zlasti tistih privat, dajejo v krvavice ješprenj. Verjamem pa, da so babičine boljše. Kar pa se PZ testenin, ješprenja, kvinoje itd. tiče, mislim, da si malo pomešala ali pa sem te jaz narobe razumela. Vse te priloge, ki jih naštevaš, lahko ješ z zelenjavnimi jedmi, z beljakovinami pa ne. Lejla13 |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Moj domači kruh

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako