Lidka,
a vam je mojster mogoče kaj razložil, zakaj je treba riž izpirat????
Ker jaz sicer nobenega riža nikoli ne izpiram in mi to ni čisto jasno.
LP
Lidka,
a vam je mojster mogoče kaj razložil, zakaj je treba riž izpirat????
Ker jaz sicer nobenega riža nikoli ne izpiram in mi to ni čisto jasno.
LP
Spirta ga je treba nujno zato, da postane lepljiv, ko je skuhan. Pa smo ga sprali 7x in bi ga lahko še večkrat, ker voda ni še bila čista, ampak se je mudilo, saj veste, kako je pri Goljatu vse express. Skratka, riž se spira do onemoglosti, se ga da v posodo, nalije vodo, da gleda 2 cm čez riž in kuha da zavre, potem pa še ene 20 min kuhaš na malem ognju, da voda povre. Nič se ne meša vmes. In tak riž je potem tako, kot v kitajskih restavracijah, ni zlepljen, je pa dovolj lepljiv, da se malo sprime skupaj in ga lahko jemo s palčkami. (jaz sem prej goljufala in sem v A kupovala v tajski trgovini riž, pa ga nimam vedno na zalogi, tako da je to boljša varianta). Naredi se pa s tem rižem, kot je za rižote!!! Vsaj mojster je tako rekel.
Jaz ga za rižote tudi ne spiram. Za kitajsko ga bom pa tudi jaz tako kuhala. : )
Katka, hvala za pomoč!
Čau bau, l
lidkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami