Bila sem samohranilka, pa nisem imela zato nobenih privilegijev. Vse je šlo pač na OD + preživnina. S preživnino pa nisem pokrila niti stroškov vrtca, kaj šele kaj drugega.Zato dobim kar norice, če rečejo, da sampohranilke samo izkoriščajo. Jezna pa sem res na vse tiste, ki so prave samohranilke spravili na slab glas.Tako imenovani "svobodni umetniki", zapolen je samo eden, imajo pa razne trgovine, vikende in še veliko bi lahko naštela, pa dobivajo razne pomoči. Tega pač naša država oz. socialna ne vidi.
Otroku res lahko daš drug priimek, vendar pa moraš biti pozoren in povsod to tudi naglas povedati. V vrtcu se je hčerka poškodovala, popoldne pa me je hotela vzgojiteljica poklicati, pa me žal ni mogla, ker je pozabila moj priimek, tel.št. pa si ni prepisala. Tudi sedaj, ko je v šoli, moram kar naprej ponavljati, da imamo različne piimke. To je pač neprijetnost, ki jo prikličeš z različnimi priimki.
Kar se pa tiče finančne plati, pa je vse odvisno od OD, če jih pa res ni, moraš pač odpreti marsikater vrata, veliko dokazovanja itd.
Kajcika