A bomo letos kaj pekli?

Jerneja ali delaš tako, da iz piškotov izrežeš oblike, notri pa bombon? Ko se peče se bombon stopi in zapolni luknjo. jade
Na enem nekulinaričnem forumu so dobro obdelali vse možne besedne zveze veselega - norega decembra.Sklep je bil približno tak, da so nori vedno veseli, močno veseli pa itak delujejo kot nori.Ali je letošnji december nor ali vesel se odločite sami.Vem samo to, da veselo pečemo in jemo kot nori. Da peciva ne zmanjkuje sproti se lotim zgodnejšega pečenja iz NAJMANJ kile moke. Po dobrem tednu ali dveh, ko je v škatlah že 4,5 ali še več vrst različnih keksov , se tudi začetna vnema sladkožerov normalizira in tudi škatle se ne praznijo več tako hitro.Smisel pečenja domačih peciv je ravno v tem, da se z veseljem pojedo, magari dva tedna pred božičem. Bomo pa peko z veseljem ponovili, če česa zmanjka.Tisti, ki z veseljem nabiramo kile to delamo celo leto, pa ni hudič, da bi nam ravno na te noro-vesele praznike cuker padal zaradi pomanjkanja. Časa za diete je čez leto dovolj, zato si lahko sedaj privoščimo kakšen greh več. ati zlati
Ja ati zlati, časa za dieto je dovolj, samo volje ni prave. lp Vesna

Danes je imela naša mamamia v Večeru celostranski članek o peki piškotov! Ste videle? Prav razveseljivo. Me je že navsezgodaj razveselila in opomnila, da ni več ne vem koliko časa do Božiča.

Super, mamamia, še večkrat se priporočamo!

Anja
Jerneja USA, tudi mene zanima, kako si naredila zvezdice in srčke na keksih. Je zelo simpatično za videt. Lep pozdrav! regina
jade je napisal/a:
Jerneja ali delaš tako, da iz piškotov izrežeš oblike, notri pa bombon? Ko se peče se bombon stopi in zapolni luknjo. jade
Jade, tebi pa res samo se rozicki manjkajo Imas prav, naredim jih ravno na ta nacin. So jih vsi obozevali, in so res dobri, ne samo lepi. Jerneja USA
jagodas, oprosti, ker nisem že prej pisala, nisem imela časa. Ja meni je prav, da se razdeli tako da ga lahko vsaka dobi. vida u.
Jerneja, kakšne bonbone pa vzameš. Tiste navadne, trde, sadne? regina
Vsem pekaricam in pekom dodatno svetujem še nakup revije Dober tek, da vam ne zmanjka receptov do praznikov:))) Super zadevce...
anja27 je napisal/a:

Danes je imela naša mamamia v Večeru celostranski članek o peki piškotov! Ste videle? Prav razveseljivo. Me je že navsezgodaj razveselila in opomnila, da ni več ne vem koliko časa do Božiča.

Super, mamamia, še večkrat se priporočamo!

Anja
Tukaj je link iz Večera: http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id= Lani sem delala cimetove zvezdice po njenem receptu, ki ga je objavila, mislim, da najprej na forumu, potem še med recepti. V glavnem... sem bila pred zelo, zelo veliko skušnjavo - ali se lotiti priprave teh zvezdic, ali ne. Ma, ker Mamamia, ne bi bila Mamamia, ki vsako stvar tako detaljno in predvsem slikovito opiše, da imaš občutek, kot, da se ta ženska sprehaja po tvoji kuhinji, s predpasnikom zavezanim okoli pasu, sem si rekla en popoldan... Zdaj ali nikoli! Sem vzela tiste zmlete mandeljne s hladilnika, ubila 5 domačih jajc, jim odvzela beljake in dodala še ustrezno količino mletega sladkorja in cimeta... Zvečer sem veselo izrezovala tiste zvezdice in jih mazala z beljaki... Zjutraj je bil rezultat... popoln! Zvezdice, kot bi jih naslikal! Tako, da tiste, ki še niste delale cimetovih zvezdic - brez strahu pred pripravo! Sledite njenim navodilom in rezultat izpade odličen! Mijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti