Pad Thai
piškotek, janeževe kapice (ali zarezance) moraš sušiti celih 24 ur preden jih daš pečt, pa ti bojo ratale. Preverjeno.
Sicer delam janeževe zarezance (iz Velike knjige o peki - naše Biblije), vendar je recept in priprava ista kot pri kepicah. Testo naredim enkrat po kosilu, pustim počivat kaki 2 uri, popoldan naredim piškotke in pečem šele naslednji dan pozno popoldne. Ko sem jih pekla prvič, sem jih dala eno rundo pečt že naslednje jutro in so se razlezli. Tisti, ki sem jih pekla komaj pozno popoldne, pa so ratali kot na sliki. Takrat sem spoznala, v čem je finta: dovolj dolgo se morajo sušiti.
Anjajade,
jaz pečem podobne piškote s smetanovimi bonbončki Werther's Echte. Ti so navedeni tudi v receptu, ki ga imam. Sicer niso tako intenzivnih barv, ampak bolj naravni, vendar zažgejo kljub temu. Po mojem bi šlo tudi s kakimi drugimi podobnimi bonbončki.
Bonbončke na hitro sesekljam, zmešam z malce mletimi mandlji in s tem polnim sredice bonbonov.
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai

Kruhove kroglice