Zdravje

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

tema odprta - 23. okt 2007 20:23 | ogledi: 1.989 | odgovori: 3

Spet, imam en problem ,ki se vam bo zdel mogoče neumen pa vendar.sem srčni bolnik ,previsok pritisk ,problemi z mehurjem in veliko tablet ,seveda ,tudi shujšati bi morala malo,ampak malo dol pa spet gor. Zanima me pa ,če ima katera tak problem kot jaz,imam namreč včasih že noro željo po pitju radenske ,gazirane seveda ,čeprav je ne smela piti ,če je nebi ,imam občutek ,kot da se bom zadušila.Zdravnica je rekla ,da je ne smem piti in konec.Zadnje čase sem tudi zelo utrujena ,včasih bi najraši kar prespala kakšen teden ali dva,škoda ,da ne morem imeti zimskega spanja kot medvedi.Mogoče ima kdo od vas takšne probleme ,ne morem hodit kar naprej zdravniku,pa tudi če bi šla,se njej verjetno to ne bi zdel problem!Tako ,malo sem si olajšala dušo ,ker sem vam potožila o mojih težavah.

lp

marjeta10

Pesnica  

član od: 11.1.2006

sporočila: 259

23. okt 2007 21:02

Živio, Marjeta. Jaz bi ti toplo priporočila gibanje. Za začetek hojo, ki jo lahko brez težav prilagodiš svojim sposobnostim. Je poceni, praktična in relativno varna (odvisno kje hodiš). Glej, nimam pojma, kaj je s tvojim srcem. Ampak zelo redkokatero srce je tako zelo okvarjeno, da bi mu hoja škodila. Hoditi moraš s takšno hitrostjo, da si ob tem rahlo zadihana in se malo spotiš. Če bi bila vsa zaripla, bi bila hoja prenaporna. Samo rahla zadihanost. Lahko si tudi kontroliraš srčni utrip, ampak za prvo orientacijo je tudi opazovanje utrujenosti in dihanja dovolj. Hoditi moraš najmanj pol ure na dan, po možnosti vsak dan ali vsaj parkrat na teden. Če ti bo to postalo prelahko, lahko hojo samo malo pospešiš in povečaš prehojeno razdaljo. Redno aerobno gibanje znižuje krvni tlak, znižuje sladkor in ima še celo vrsto dobrih učinkov, med drugim pomaga tudi pri uravnavanju telesne teže. Zdaj postaja že splošno znano, da je brez rednega gibanja trajno znižanje telesne teže izredno težko, če ne celo nemogoče (učinek jo-jo). Ob rednem gibanju se bo zmanjšal tudi občutek utrujenosti. Pametno bi se bilo posvetovati s svojo zdravnico. Želim ti veliko uspeha pri skrbi za svoje zdravje. Pesnica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

24. okt 2007 9:27

K pisanju Pesnice bi dodalal samo še to, da poskusi namesto Radenske piti Donat. Blagodejno vpliva na prebavo, ima tudi veliko magnezija in kalija, ki ugodno vplivata na organizem, sploh kalij pospešuje izločanje vode iz telesa.

Utrujenost in zaspanost pa ti bo pregnalo zmerno gibanje. Lepo počasi začni in prilagajaj tempo in dolžino lastnemu počutju, kot ti je lepo napisala Pesnica. Pol ure na zraku, četudi po mestnih ulicah, neverjetno dobro dene. Govorim tudi iz lastnih izkušenj.

Mamamia

mamamia

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

24. okt 2007 10:32

Zdravnica že ve, zakaj je rekla, da ne smeš veliko piti. Srčni bolniki lahko spijejo od liter do liter in pol tekočine na dan, vključno s hrano. To je verjetno zato, da nimate previsokega pritiska (veliko pitja - večanje krvnega tlaka). Po drugi strani pa tudi srčni bolniki zatečejo, če spijejo preveč vode in potem morajo spet jemati zdravila za odvajanje. Pij toliko, kolikor so ti svetovali zdravniki in nič več.

Poleg tega pa srce čuti vsak odvečen kilogram. Shujšati je prioriteta.

Pa srečno. Sonja Sporočilo je spremenil(a) diling dne 24. okt 2007 10:32:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti