Kmetija

holdada je napisala:

Se vedno znova vprašam, KAJ ZA KRISTUSA vidijo ljudje na tej Kmetiji?

Pa jaz dobim drisko, če gledam več ko pol minute!

holdada

konec citata

Holdada, na kulinariki nismo kompetentni za dajanje zdravniških nasvetov. Če se ti to dlje časa dogaja pojdi svojemu zdravniku.

zeta

Malo hecna se mi zdi taka indignacija in moraliziranje ob pritlehni zabavi in poneumljanju mase ob gledanju in sodelovanju v takih in drugačnih resničnostnih šovih.

Kaj so pa razni forumi, s temle vred boljši in drugačni?

Edina razlika je v tem, da so se tisti na Tv pripravljeni razkriti, na forumih jih je pa večina anonimna.

Ko že modruješ, daj no razloži, kaj točno je narobe s kruhom in kaj z igrami?  A se ti zdi bolj pametno gledati prenose parlamentarnih sej kot kmetijo, ker se tam v glavnem lepo sede (pa nič manj nesramno in spletkarsko) menijo o podobnih temah?  Stvar dramaturgije in režije, nič drugega.

A si ti zato na tem forumu, ker se nadejaš dialoga o smislu življenja in sploh vsega?

nola

Kmetijo sem začela spremljati le zaradi Andreje saj veste, po službeni dolžnosti. Rekla bi še nekaj:

Zame so vsi enaki. Vsi so prišli zato, da osvojijo nagrado in jasno je, da probajo na tak ali drugačen način. Ne obsojam nikogar, ne Vesna ne Simona, ne Vlaste ne Esade. Nikogar. Mi gre pa na bruhanje ko poslušam, da je Lara borka za pravično družbo in Angelca bivša ravnateljica in brez dlake na jeziku.

Če me spomin ne vara, sta najprej tolkli po Vesni in Simonu, zdaj sta jima obadva všeč in tolčeta po Vlasti in Esadi, ker se baje sprenevedata in predvsem zato, ker spreminjata svoja mnenja. Kaj pa komentatorki počneta? Mar oni dve ne spreminjata svojih mnenj?

Priznati moram, da mi je pri Lari ena stvar pa vendarle všeč. To je njen dialekt. Edino to. Pri Angelci mi je pa še dialekt nekaj groznega. Pedagog bi na vsak način pri ljudeh moral najti pozitivne stvari, ona tukaj zmrzne na celi črti. Ubogi njeni podrejeni in otroci. Ni čudno, da smo kjer smo. Jaz se vsekakor nebi hvalila s takimi dejanji kot se ona.

Pa da ne pozabim: ste pozabili, kako je Lara označila Simona za ligavega. Nič ne pomaga opravičevanje z drugimi izrazi v naslednji oddaji. Škoda je že bila storjena. Vlasta je svoje besede na vsak način bolj lepo speljala, vsekakor pa nisem slišala nobene tako krute žaljivke kot je bila Larina. Tudi Vlasta se lahko še opraviči tako kot Lara in me zanima, kako bo potem to sprejeto.

Pa še nekaj: nekaj šinfate producenta glede izpostavljanja Vlastinih hčera. Res je to zelo nizko in podlo za moj okus. In to s pismi, to je šele podlo. Vas zanima zakaj???

lp Vesna

drage intelektualke ( ni kletvica, resno mislim ) holdada ( dobro nam došla, le drisko si pozdravi ) in amy

naj vas spomnem, da mi sedaj imamo kapitalizem, ki smo si ga sami izbrali. Torej odločili smo se za lopovsko družbo, družbo utemeljenu na dobičku, denarju ukradenemu delavcem, kupcem........ vsem po vrsti. Odločili smo se za družbo v kateri bo na oblasti razred kapitalistov, ki bo vodil državo v interesu kapitala. Odločili smo se za družbo s par procentov bogatih, vsi ostali reveži in lačni ( če to še niso, pa bodo ). Kapitalisti skrbijo da " raja " ostane neumna ( v ameriki polovica srednješolcev je funkcionalno nepismena, kaže, da smo mi tudi na najboljši poti, da dostignemo svoj uzor  ) in v tem smislu nam tudi servirajo televizijo: imamo demokracijo, ravno tako kot si zaslužimo ( nobena stranka sploh ne ve za kaj sploh gre v trenutni krizi, niti domači niti svetovni ), imamo filme, ki si jih povprečno inteligenten osebek sploh ne more prebavit, imamo dnevnik v katerem nas obvestijo da je neka kurbica " nikad čuo" pustila nekoga iste kategorije ( nikad čuo ), imamo oddajo v kateri fant ( ki se jezi če mu kdo reče  piflar ) na nos prilima plastično kroglico in je nekam nese, da zasluži nek denar, imamo odajo o kmetiji, kjer se mladi lahka naučijo kako se pride do velikega premoženja ( ki ga bojo enkrat pozneje uni večji lopovi na nek način ukradli ), seveda brez dela ( le usrane gate je treba pokazat )......... torej imamo kapitalistično družbo ki smo je sami hoteli in zakaj za hudiča ne bi v njej uživali.

lep pozdrav iz podna

ežoj

Reca je napisal/a:

Pa še nekaj: nekaj šinfate producenta glede izpostavljanja Vlastinih hčera. Res je to zelo nizko in podlo za moj okus. In to s pismi, to je šele podlo. Vas zanima zakaj???

lp Vesna

Ja,Reca a veš da me res zanima zakaj?

Jaz jo res ne gledam redno,včasih kaj zraven na uho vlečem.No danes likam in sem imela namen malo gledati,ampak danes jo očitno ne vrtijo.

Vas pa tule redno berem in opažam da se je razvil vroč pogovor,žal je kakšen komentar res sam za na POP kmetijo.

Sama na tole gledam kot na šou in me raznorazne žalitve tako na kmetiji,kot v studiu ali pa tule kar malo motijo.

Torej Reca res me zanima kaj je bilo s tistimi pismi?

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

nola je napisal/a:

Ko že modruješ, daj no razloži, kaj točno je narobe s kruhom in kaj z igrami?  A se ti zdi bolj pametno gledati prenose parlamentarnih sej kot kmetijo, ker se tam v glavnem lepo sede (pa nič manj nesramno in spletkarsko) menijo o podobnih temah?  Stvar dramaturgije in režije, nič drugega.

A si ti zato na tem forumu, ker se nadejaš dialoga o smislu življenja in sploh vsega?

nola

Ne gre za to, ali je to prav ali narobe, gre za to, ali te to zadovoljuje. Če lahko živiš s tem, da se zavedaš, da si samo lutka, ki ji nastavijo alla Kmetije tipa 'tu maš, glej, zdaj pa tiho' - potem je v redu. Živi in naj ti bo dovolj.

In ja - dosti bolj pametno se mi zdi gledate prenose sej, in če misliš to resno, je zaskrbljujoče - namreč niti približno se ne pogovarjajo o podobnih temah (bi blo potem stanje še dosti hujše kot je).

Kaj misliš zakaj sem na forumu, morda zaradi njegovega namena samega po sebi?

Pa to je sploh pogovor, ki ne vodi nikamor.

Živi s kruhom in igrami, če misliš, jaz ne bom.

Tema je bila odprta kot vprašanje ali bomo gledali, moj odgovor je bil argumentiran, tvoj tudi.

Amen.

***amy***

Ežoj,  za pisanje ob 20.24. Se pa ne strinjam z zadnjim stavkom: ...torej imamo kapitalistično družbo ki smo je sami hoteli in zakaj za hudiča ne bi v njej uživali

Uživam, kot pes na lancu  ob gledanju "đabalebarošev", ki na hitro in brez muke hočejo pridet do denarja oz. imetja.

Pozdravček!

Tule imam eno vprašanje: sem že v srednjih letih in se mi zdi neumno, da bi gledala nogomet ( razen kakeka dobrega tipa, ki pa je itak prešvican in ni kaj videti, običajo pa imajo krive noge), ne zdi pa se mi neumno, da gledam eno Kmetijo, kjer opazujem razvoj gosenic. V obeh primerih režiserji dodajo posnetkom svojo težo.

Moje vprašanje je naslednje: če bi navedla, da poznam vse glavne protagoniste nogometa po imenih, poreklju in ljubicah, zakaj bi moje spremljanje  nogometa bilo na višjem nivoju, kot pa če enkrat na leto gledam Kmetijo in sem takrat uporabnih pritlehne ponudbe medijev, ki načenjajo moje možgane.

Po ogledu kmetije sem vedno besna ( in vedno prisežem, da je zadnjič), vendar nato nasedem, ker moram mimo vrat mame, ki to komentira.

Samovščečno se imama za izoblikovano osebnost, moj karakter je izoblikovan, moja vzgoja in izobrazba je vendarle naredila iz mene spodobnega človeka, pa ne vem, zakaj sem potem poden od človeka, nesposobna porabiti svoj prosti čas za koristne stvari in mi nekdo, ki sedi na školjki, ko uč le vrže na kmetijo, skuša očitati moj poden.

Vsi ploskajo ekstremnemu športniku, ko se steguje po neki skali in izziva usodo, potapljaču, ki je na dah prežuvel pod vodo še dalj časa, formulo, ki razvijo ogromne hitrosti in sisteme, ki so za običajno vožnjo neuporabni.

Evo, gledanje Kmetije je zame ekstremni šport, saj vsakič znova ugotavljam, da vem premalo o ljudeh, da me vedno znova presečajo, kako se obnašajo. Da vrednote nimajo cene. Zagotovo je moj adrenalin na nivoju hudega navijača ekstremnih športov, le katarze pri Kmetiji ni. In ni odrešitve. In znova upam, da bodo ljudje drugačni.

Civilizacija zaradi realiti šovov ne bo propadla. Propadla bo zato, ker propadajo tiste vrednote, ki meni nekaj pomenijo, in katerih propad nakazujejo obnašanje ljudi v teh šovih in ne sama produkcija, odziv na situacije in ne same situacije. In nasilje večvrednih nad nami, nižjimi. Kako je nekdo napisal, poden od podna, kar je najbrž še bolj v magmo kot sem sprva mislila.

Kmetijo gledam tudi zato, da lahko komentiram in ocenjujem mnenja tistih, ki izrecno pljuvajo po njej. To, ali nekateri pri tem  rabijo plenice, me pa res ne zanima.

F r i n a

Včasih sem brala ocene knjig, filmov ... Opazila sem, da je ocenjevalec/kritik prebral vso knjigo, ali si ogledal ves film, poleg vsega je poznal veliko podobnih vsebin. Šele potem si je upal ocenjevati neko delo. Zdaj pa vidim, predvsem zaradi anonimnosti avtorjev, kajne, da večina "s...e" po nečem, kar sploh ne gledajo, kar sploh nikoli ne bodo gledali, ker se na tako nizek nivo ne nameravajo spustiti. Pa kako, z....a, lahko kompetentno nekaj ocenjujejo, če pa pogledajo pet minut. Jaz tudi malo pogledam kmetijo, ampak premalo, da bi lahko ocenjevala. Tudi premalo poznam karakteristike resničnostnih šovov. Eni pa kar ...

pirnica

Jst sm pa pri tej Kmetiji neki groznega odkrila, prav res..v bistvu ima vsak od nastopajočih najmanj eno lastnost, ki jo imam tudi sama.

Sem čist zmedena zdej.

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti