Kmetija

Jao, jao, pa ravno difenbahije, ki trpijo pomanjkanje klorofila v velikem delu listnih ploskev.Frina, frina, si pa našla primerjavo. Če kdo sličajno ne ve, tole je difenbahija (pa ne sodim med oboževalke njihovega klorofila, ker pač vem, da je povsem enak kot pri vseh drugih zelenih rastlinah.

Od tukaj.

Če dobro pomislimo torej, je frina kar nekja povedala s to primerjavo.

rimljanka - zasebno mnenje

Kaj je klorofil sem vedel, sedaj vem tudi, kaj je diftenbahija, kaj je CSI bom tudi prej ali slej zvedel.

Kot sem že prej zapisal, meni je frinin opis dogajanj na kmetiji veliko bolj zanimiv kot sama oddaja. Mi je prav žal, da jaz vsega tega ne vidim, kar vidi ona, verjetno nimam čut za socialno psihologijo ( moram mal uporabit učenih besed, sliši se mi imenitno).

Res je zanimivo, da so gledalci nekaterih oddaj prav stigmatizirani ( recimo zraven kmetije tudi ljubitelji mahiških nadaljevank ).

Danes imam namen gledati kmetijo, pa če bo Toji kaj izpadlo ali pa ne. In kaj mi morete zato ? Bom v vaših očeh manj vredan? Se mi bo znižal IQ? Kaj si boste šele mislili, ko bom v kratkem začel gledat mehiške nadaljevanke?

ežoj

Nič samo za rosjtni dan boš dobil en veleeeeelik paker robčkov, da boš solze zraven brisal.

A kmetija se je že začela?

jade
ežoj je napisal/a:
Kaj si boste šele mislili, ko bom v kratkem začel gledat mehiške nadaljevanke?

ežoj
...da se nam v bližnji prihodnosti obeta potopis iz krajev, kjer so doma salsa, tango, ča ča ča, tortilje... Ognjič

y esta vez me voy contigo, ežoj

tulka

y yo tambien

Blanchy
Kam se zdej vidve rineta, možakar je še v okolici unga ta velikega raufenka... Ognjič

Mineva črnogorski teden, v katerem so vsi srečni. Imajo počitnice, nobene ogodvornosti. Pjevušijo, odcveteli Danijel nič ne vidi, nič ne sliši, ničn ne reče. Še tega ne vidi, da ga imajo za norca.

Prišlo mi je na misel, da je pravzaprav čudno, da ima ta generacija zaksnelih adolescentov, Petrov Panov v tej naši deželici sploh lahko kakšen bend. Nobene odgovornosti za svoje preživetje, nobenega obutka za soljudi in nobenega smisla za timsko delo. Vsi so individualci. Dejstvo, da razen Salome in Fredija  nisem poznala nobenega TV kmeta niti po imenu, najbrž ni kak kazalec za slavo, ker pač ne lovim rib v njihovi mlaki, vsekakor pa so ljudje, ki potrebujejo peneze za preživetje. Tedensko apanažo in končno nagrado, do katere se vsi obnašajo kot lisica v basni s kislim grozdjem. V resnici pa se cedijo sline, da je splozko. V bistvu je PO TV s svojim hvalvrednim izborom pomagal revežem v stiski. Res socilana poteza, zaradi aktere ne bo treba za kake pogorelčke,ali kake druge sirote organizirati dobrodelnega koncerta, na katerih bi nastopal uveli cvet slovenske pojavnosti, ki ga gledamo na ekranih.

V reviji sem prebrala, da so jedli iz umazanih  krožnikov in pili iz umazanih kozarcev, kar je motilo Fredija. Moje poznanje o šmirjaklih je potrjeno. Saj vodo pa imajo, kajne ?

NAjbolj žalostna zgodba je zgodba o živalih. Kje so zdaj zasčitniki živali, ki norijo ob dejstvu, da je treba prašila zaklati, preden ga pojemo, ob suhem koritu, posrani kravi, palici v rokah goničev, pa nobene reakcije.

Bi pričakovala, da ljudje, ki s pesmimi dirnejo v srce, premorejo kaj več ljubezni kot do pijače in lagodnega življenja in, seveda do svoje pomembne osebe, do živali. Živali ne božajo, pravzaprav se jih dotikajo samo, ko je to nujno in ob odhodu. Nobenih dotikov do teh umazanih žvali, s katerimi imajo delo. Ko je prišel gospodar na kmetijo, je spontano pobožal  živali. Poiskal stik.

PS Če še kdaj pomislim na DAnijela Popoviča v dobrem smislu besede, sem lahko papež.

F r i n a

Mis queridas senoritas, y que hablas. Seguro, tener dificultad.

Matr, a hablam tale spaniš, še učit mi se ne bo treba!

ežoj

Ooooooo, esoj, voy a hacer pipi en los pantalones... eres el rey de la KulSlo!

(se iskreno opravičujem za smetenje, evo, dvoboj Salome in La Toye sem zamudila, čepravme je mož klical - sem morala do konca jajčka ocvret, pa ga je bilo že konec, ko sem prišla v sobo - a sem kaj hudega zamudila?)

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti