Kmetija

Po zakonu je prepovedano zaklati prašiča na starinski način in se mi zdi prav, da tega niso prikazali. Nekoč so na kmetijah dobili mesarja, ki je delo obvladal.

Imam pa pripombo: če je scenarist hotel pokazati dogajanje in življenje kot v starih časih, mu je to uspelo na nek čuden način.

Slovenske kmetije je uničeval in jih še uničuje alkohol.

Režiser je imel srečno roko s prizori pijanega in lenega frocovja ...

F r i n a
Pa sej ga je ustreliv a niste slišale naprej ne bom pisala da ne bo kakšnih pripomb. Pa kaj je to tako groznega pa sej je treba vsako žival ubit če hočemo meso jest,pa zakaj bi nekaj skrivali. Ej to o alkoholu pa ni čist res mogoče včasih zdej pa ne več,so prav sodobne kmetije. runo01

Mene pa je bolj prizadel odnos Daše do mrtvega prašiča kot samo klanje, ki je po mojem čisto naravna stvar (glede na prehranjevalno verigo, vsaj včasih je tako bilo). Če je hotela s tem pokazati, da "ima želodec", je delovala ravno nasprotno. Meni se je zdelo, da prašič trpi bolj kot ob klanju. V glavnem je vse skupaj izgledalo kot ena klovnovska predstava. Sram jo je lahko! Bolj kot zaradi tega, da se je totalka napila.

JAMONI
Meni je bil pa všeč stavek, ki ga je izrekel gospodar:"Kar daš prašiču in možu ni nikoli stran vrženo" Kristalka

Ej to o alkoholu pa ni čist res mogoče včasih zdej pa ne več,so prav sodobne kmetije. runo01[/citat]

Mnogo sodobnih ( beri: v tem času), je zapitih. Iz istih razlogov  kot nekoč. V Sloveniji je 200.000 alkoholikov. Pa ne misliti, da jih na kmetijah ni. Žal jih poznam kar nekaj

F r i n a
Ej pa če spiješ kozarček še nisi alkoholik,pa to so sigurno kmetije v hribih kjer civilizacija še ni prišla do nijih. Povej mi zakon po katerem ne smemo zaklati prašiča.pa mi ga napiši. runo01
Jurij je šel ven.....preveč žensk bo ostalo....to pa pomeni še več zdrah saš
Al pa ne,sej je Jurij pomoje prekašal vse punčare tam!( kar se zdrah tiče) val

Mislim, da je Zakon proti mučenju živali, ali nekaj takega. Bom pa poiskala.

Večina kmetij, ki jih poznam od blizu, ima težave z alkoholom. Pa niso bogo za hrbtom, tudi jaz nisem

F r i n a
Se je pa Jurij lepo izkazal,še mere za zajčnik si ni zapomnil, kot hlapec je pa lepo pokazal koliko mu je do dela. Komandiranje mu je šlo lepo. Delo po ukazu mu pa nikakor. Je pa izreden taktik... verjamem, da se v življenju dobro znajde. Lp Nasha

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti