Jaz sprejemam Salome kot žensko. Nima penisa, ker si ga je protovoljno odrezala, strah pred kastracijo moški bolj poznajo kot jaz. Ima dojke, vagino, hormone in obnašanje ženske, zato mislim, da je ženska. Res pa je, da nima pošlihtanih hormonov, kromosomov in notranjih organov. Obtaja pa veliko žensk, ki ima več moških hormonov kot ženskih , nimajo vsi ljudje pošlihtanih kromosomov ( npr. XX0 kombinacija), brez notranjih organov pa jih je precej. Moja sorodnica, to je tista, ki se ji je zdelo, da je nemoralno, če gre ženska po cesti sama in liže sladoled, je trdila, da ženska, ki ni ploddna, sploh ni ženska, da sterilizirana ženska ni ženska, da ženska brez jajčnikov in maternice tudi ni ženska, ženska brez otrok ni ženska.
In tako kar nekaj žensk gleda na Salome. S strahom, obžalovanjem, morda nepotešeno radovednostjo. Zato jo odklanjajo.
Koliko ima bolj zoprn karakter od drugih udeležencev, bi težko ocenila. Režiser namreč montira posnete kadre, ki lahko daje napačni vtis.
Tile lenuhi bodo na koncu najbrž imeli svojega kralja - Arturja. NAdmudrio bo vse udeležence, pobral denar, ki ga bojda ne briga, ker mu gre samo za čast in ime.
Pravzaprav je to Karitas kmetija, ki daje socialno pomoč zabavljačem. Tedensko plačo, brezplačne počitnice, gratis promocijo ( ni važno, če govorijo slabo, samo da govorijo) in glavno nagrado. Sramotijo se pa itak brezplačno. In zadnje jim najbolj uspeva.
F r i n a