Kmetija

Nikoli nisem gledala kmetije, zdaj pa jo. Je kr fajn malo odklopit in se nasmejat tu in tam. Ne vem kaj nekatere tako grozno moti....mislim,da je v ozadju mnenje; bom izpadel pa primitiven, ce bom to gledal.... mah dajte no. Meni osebno ni odvec priznati, da tokratno serijo gledam, nisem namrec mnenja,da bom zaradi tega izpadla podn ali karkoli. Je zanimivo videt, kako ti nevemkolikokratni doktorat v resnicnem zivljenju velikokrat ne pride prav. Treba je ziveti zivljenje, ki pa ni napisano v nekih knjigah in se ga ni mozno nauciti preko teorije. Praksa je tukaj vse. Enim lezi eno, drugim drugo. Tarja83
Lanska kmetija me je zelo odbijala zaradi podlosti in primitivizma posameznih članov. Menila sem, da bo glede na lsestavo letošnjih članov tega manj, vendar je še huje, saj je poleg še lenoba. Všeč pa mi je Arturjev način vladanja, ki temelji na teamskem delu. Česar ne zna se da podučiti, ne vztraja pri svojem, ker ve da vsega ne zna. Je pa prav tako len, kot večina ostalih.

Vikica, izraz vladanje je odličen.

Ni mi pa jasno, v čem vidiš teamsko delo.

Pri odsotnosti organizacije, ni teama, ne teamskega dela. Vladanje je pa itak kaprica. Bistveno je, da ima svojo konkubino. To je pa tudi edino, kar mu na svetu manjka. Reflektorji in konkubina. Pozabi pa, da je treba jest danes in da bo treba poskrbeti za hrano tudi jutri. E, tu pa bodo težave.

F r i n a
ah, frina, kaki estradniki. no, razen salome in fredija milerja. haha. polovica od njih ima po mojem nižjedohodke in nimajo svojih čistilk ipd.. js mislim da je večji problem v tem kdo v sloveniji lahko postane slaven? brez vsakih sposobnosti. ampak res, vsakih! ampak vedno ostane slaven pa brez denarja bannanna_v_slo ;) Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 02.okt 2009 13:37
Glede opombe, da je vse zrežirano. Zrežirano ni, je pa zmontažirano, ker pač ne morejo vsega posnetega stlačiti v oddaje. Sodelujejo 3 snemalne ekipe, vsaka po 8 ur. Lili lili A. Sporočilo je spremenil(a) lili A. dne 02.okt 2009 15:24
Da se še jast oglasim: Lačni (niso bili) ne bodo,(marsi kdo je kaj videl) ,pa še kaj bi bilo dodati!! Drugače pa se mi zdi letos totalna štala - pa ne tista taprava ,tista je pr dobremu kmetu dosti bolj čista kot je bila njihova hiša cel teden jampina

Pravijo, da smo SAloevnci šmirjakli.

Poglehte tole kmetijo: vsi vihajo nosove nad umazanijo, da bi pa kdo očitil, to pa ne.

Posoda stoji dva dni, in po Arturju bi lahko še kak dan več.

Pomivajo z mrzlo vodo, na štedilniku nobene predgrete vode.

Krave prišle posrane in ostale posrane.

Kozo molzejo sredi ceste.

PA še nekaj: je kdo opazil, da bi božali živali. Razen Suzana, ko je odhajala.

Suzana nima pojma, kaj je sodelovanje. Živela je na tuj račun. Delo, ki bi ga morala opraviti, so zanjo morali opraviti drugi.

F r i n a

Frina

MM

Takole mislim: na Kmetijo so prišli malce zapostavljeni zvezdniki, ki si poleg zabave želijo še promocije, ki naj bi jih vrednostile simpatije gledalcev.

Še vedno nimam občutka, da imajo kmetje občutek, da morajo skbrti zase in pošteno razdeliti delo med sabo. Zdi se mi, da ne znajo oceniti, kaj kdo zna najbolje in bi s tem največ pripomogel k udobnejšemu življenju na kmetiji.

Najbolj me je prizadelo, da se tolerira lenoba. Praktično ni nihče kritiziral Suzane, ki se je kao umaknila, ker je imela zdravstene teževe. Zdravstvene težave se odražajo tudi na obrazu, ona panedolžno čist obraz. Za njeno lenobo in šlepanje na ostale so vsi iskali opravičila, ki pa ga ni.

Artur je bil res glava družine, ampak prazna. Lenuh, ki mu ni bilo za nobeno delo. Ker mu to ni bilo dovolj, je od družine odtegnil še La Toyo, ki si še vedno ni polomila nohtov. Tudi ona nima oobčutka, da mora za skupnost prispevati kaj več kot silikonsko panoramo.

Še vedno ne vem, zakaj kozo molzejo na cesti, kar je najmanj nenavadno. Pa koza se menda molze med zadnjimi nogami. Bojim se, da bodo krave dobile mastitis, saj ne verjamem, da jih dobro pomolzejo.

Ena od lastnosti senčnih zvezd je samovščenost in egoizem. Nisem mogla verjeti svojim ušesom, ko se je izkazalo, da je Artur požlampal od 20 dl kar 4 dl vina, kisa pa ni. Všče mi je bila Marijanova skromnost, ko je bil obdarjen z mesekom, ki ga bo užival počasi in pripravljenost Alenke, da je to njegovo željo upoštevala. Ne vem pa, zakaj te klobase ne narežejo v zelnjavo in naredijo enolončnico, ali z njo zabelijo skuhan krompir.

Očitno je, da niso navajeni kuhati, niti pospravljati.

Moje simpatije ima Fredi, ki je pokazal svojo nežno plat in to tako paše. Tudi Salome precej zrelo gleda na odnose in misli za kak dan naprej.

Bi pa prosila kompetentno osebo, da pojasni napis na majci Marijana Novine: Bit Pudgurc je luksus. Bo že vedela, katero mislim.

F r i n a
me pa zanima kdaj je ponovitev večerne oddaje Kmetija, kdaj in na katerem kanalu lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti