Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
V kovček, ki se prijavi (gre v tovorni del letala) Lahko daš vse. Pazi edino pri nožu, daj raje plastičnega, za vsak slučaj. Boljše, kot pa da ti vdirajo v kovček. Sicer so TSA ključavnice za to, da ne bi rabli razparad, ampak nikoli ne veš...
Monika7Verjetno lahko, ker sem sam brez problemov večkrat pripeljal v EU poln kovček vzorcev raznega sadja ter podobne šare in za povrh še kakšno mačeto. Samo enkrat jih je zanimalo, če je zeleni poper v 1,5 litra plastenki res v slanici in ne v alkoholu. Torej si lahko precej trdno prepričana, da zaradi kuhinjskega nožka ne bodo padli v antiteroristično euforijo. Ne vem pa kako bodo pri Air France razumeli drugo. Vozit v Francijo petit beurre in rogljičke hudo smrdi po žaljitvi naroda. :)
LP
SergejV kufer, ki gre v spodnji del letala lahko nabašeš več ali manj vse, vsaj kar se hrane tiče. Na/iz destinacij sem vlekla že ojeja kar si izmisliš pa ni bilo še nikoli nobenega problema. Za nutelo pa vzemi s sabo žlico pa bo volk sit in koza zagotovo cela.
Aja še to - če si v starostni kategoriji okoli 20 s statusom dijak/študent oziroma imaš budget na minimalcu ti priporočam, da v kufer vržeš še kaj suhe hrane. Namreč Francija je za podpovprečno situirane ZELO draga in meni je v postdijaških in študentskih časih krvavo prav prišel TAVELIK paket toasta in paštete, ki sem jih privlekla s sabo + kila jabolk. Saj mi je bilo malo krivo, da nisem preizkušala lokalne kuhinje ampak jebiga, sem notri prinesla na račun kilometrov in kilometrov pešačenja po mestih, druženja z lokalci in črpanja njihove kulture na vse mogoče brezplačne načine. Tako da ti priporočam, da se pošteno oborožiš, če želiš prišparati kak € za druge stvari ;)
Viva MeierKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Veganski narezek z nachosi