Ali je že kdo poskisil narediti ghi? Vem kako se dela, (le da sem ga danes zažgala-prevroče je bilo), zanima me kateroo maslo uporabljate? Ali je vsako surovo maslo dobro?![]()
![]()

Ali je že kdo poskisil narediti ghi? Vem kako se dela, (le da sem ga danes zažgala-prevroče je bilo), zanima me kateroo maslo uporabljate? Ali je vsako surovo maslo dobro?![]()
![]()
Jaz tudi nisem vedela, zdaj pa prilagam naslov, kjer društvo Gurman to pojasnjuje (za neangleže...he he):
http://www.************.si/leksikon.php?S
![]()
predpriprava Kilogram masla iz kravjega ali bivoljega mleka narežemo na kocke. priprava ■ Nakockano maslo pristavimo v velikem, težkem loncu. Počasi ga stopimo, da zavre in se zapeni, potem pa ga počasi kuhljamo 30 do 40 minut. ■ Ghi odstavimo, nato pa ga toliko časa precejamo skozi cedilo, obloženo z gazo, da v tekočini ni več vidnih delčkov.
shranjevanje Ghi nalijemo v steklene kozarce, ki jih nepredušno zapremo; v suhem in hladnem prostoru ga lahko hranimo nekaj mesecev.
uporaba Z ghijem v nekaterih azijskih kuhinjah najpogosteje zabelijo riž in suhe zelenjavne pireje, mažejo ga na čapati, pogosto pa ga uporabljajo tudi v slaščičarstvu.
izboljšanje Ghi lahko odišavimo z različnimi dodatki, na primer s čilijem, ingverjem, klinčki, rimsko kumino ali z origanom.
nadomestek V Aziji ghi vse pogosteje nadomeščajo z rastlinskim oljem, v Evropi pa ga nadomeščamo s kuhanim maslom. opozorila Maslo sodi med najokusnejše in najlažje prebavljive maščobe. Žal pa 100 gramov masla vsebuje kar 240 miligramov holesterola. Zato je še dopustna dnevna količina zaužitega masla do 30 gramov na osebo.
tittaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Srbski pasulj

Zviti krofi