Faraonke, bežite!

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

11. avg 2007 12:42

kletka, ti si jih našla v dvd-ju, moj oče jih je našel nekoč v kaseti na katerem je bil film za katerega je zaigral v mladosti v šoli, in bile so tako "lačne" da so pojedle tudi filmski trak in bogi moj očka je ostal brez posnetka. Faraonke so grozna stvar, raje bi imela slona pred hišo, kot faraonke v hiši hihihi :P ycrna

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

11. avg 2007 13:23

ooo, ycrna, so bile pa res požrešne. pri meni jih zdaj sicer nič več, upam, da je bilo tisto edino gnezdo. drugače pa jih že čakam z Biokillom v roki. včasih se tolažim, da čeprav so nadležne, še sreča, da npr. ne grizejo ali da bi se slišalo njihovo hrustanje kot pri kakih drugih obiskovalcih. no, pa tudi pretirano grde niso v primerjavi s kakimi žužki. počasi jih bom še vzljubila. kletka

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

6. sep 2016 6:39

Pozdravljeni, tole temo bi nadaljevala z razlogom, ker se v bloku spopadamo s faraonkami. Takoj, ko smo končali z obnovo fasade, se je pojavila ta nadlega.

Na žalost, se vsi stanovalci sploh ne obremenjujejo z njimi in nočejo slišati za deratizacijo.

Sama sem vse pregledala po stanovanju,vse elemente ponovno umila,  umaknila s pultov vse in sprejala tam kjer lahko. Imam kužka in muco, zato ne upam povsod uporabiti spreja.

Je mogoče že kdo od zadnjega prispevka pogruntal kako jih lahko še preženem? Vesela bom vsakega predloga.

Lep dan vsem.

 

ursula-ce

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 285

6. sep 2016 8:01

Tudi pri nas smo jih imeli. Prišli deratizatorji poškropili vse možne lokacije. A mravlje so še vedno tu.

Nikita

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

6. sep 2016 15:26

Pregnala sem jih z vabo za mravlje LOXIRAN. Dosledno sem upoštevala navodila navedena na embalaži. Seveda, sem morala vabo večkrat nanovo napolniti in vztrajati, dokler sem opazila le eno samo neželjeno obiskovalko.

To se je dogajalo več let zaporedoma, vrstili pa so se vedno večji razmahi med "obiski". Letos jih pa še nisem opazila, upam, da jih tudi ne bom.

Če se bodo spet pojavile pa znova veselo v boj.

daga

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

6. sep 2016 15:47

Nekje v Lj na Tržaški ulici smo kupili Borax ali nekaj temu imenu podobnega.

Tisto smo zmešali z sladkorjem in potresli okol vogalov .

Po kakšnih 14 dneh je bil mir.

Ime trgovine mi je ušlo iz spomina,žal.

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

7. sep 2016 7:08

Hvala za odgovore, počasi mi bo najbrž ratalo, da se bodo poslovile.

ursula-ce

tisa55  

član od: 1.11.2012

sporočila: 75

11. sep 2016 13:22

Tudi mi smo se dolga leta ukvarjali z njimi, ker jih je imelo celo naselje. Pojavile so se mesec ali dva po vselitvi v čisto novo stanovanje, v soseski, ki se je gradila. Bile so povsod, od kuhinje do kopalnice. Celo gate niso bile varne pred njimi. Zelo rade so imele beljakovine in plastiko. Nekoč so se mi naselile v papirnate robčke...Zvečer sem položila torbico na omarico v predsobi in zjutraj odšla v službo. Sredi dneva so začele lesti po pisalni mizi, pa sem odprla torbico, da pogledam, kaj se dogaja. Vzamem ven nekaj reči, med temi tudi zavitek s papirnatimi robčki in opazim, da so notri naredile gnezdo. Ponoči so se od nekod preselile. To sem si zapomnila,  ker sem robčke zvečer kupila na benzinski črpalki. Poskusili smo z vsem, kar je obstajalo v tistem času. Tudi deratizacijo smo imeli v bloku, pa ni kaj dosti pomagalo. Vse skupaj je trajalo skoro deset let. Nazadje smo se jih iznebili s škatlicami iz katerih so strup odnesle v gnezda. Te škatlice je uvažal Unichem iz Vel. Britanije. To je bilo pred dvajsetimi leti.

Lani so se pojavile pri moji hčerki v čisto drugem naselju. Poklicala je enega gospoda, ki se ukvarja z deratizacijami. Z nekim gelom, ki ga je nanesel v kapljicah na vrata, podboje, okenske okvirje, stikala in še mnogo kje....izgleda, da jih je pregnal, ker se ne pojavljajo več.

Se mi pa je druga hčerka potožila, da se pri njih v bloku tudi pojavljajo. To pa je blok, kjer smo mi pred dvajsetimi leti borili bitko z njimi. Sama jih še nima, so jo pa opozorili sosedi, da se spet pojavljajo.

Tako da izgleda to nikoli dokončan boj... Na žalost!

 

 

 

 

 

 

tisa55

malmstreen  

član od: 18.10.2016

sporočila: 21

18. okt 2016 14:35

Faraonke so res nadloga, tudi pri meni se redijo, ampak bolj je vse čisto, manj jih je.

Tako da sproti vse očistim, da ne bi ostala kakšna hrana za faraonke.

Sem pa že opazil, da imajo izvidnico, ki pride pogledat v kuhinjo, malo se sprehajajo po štedilniku in po kuhinjski plošči, in če opazijo da je kaj ostalo drobtin, se že tukaj v večjem številu.

Zadnjič se pozabil pobrisati ko mi je voda šla čez rob džezve za kavo, ki je bila sladkana in so bile že na štedilniku.

Tako da z redno čistočo zmanjšaš število faraonk, ne da pa se jih čisto odpravit.

Torej boj z njimi se nadaljuje :)

 

malmstreen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti