Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Že mogoče Rimljanka, jaz sem jih jedla samo iz Zasavja.

malaga

Jetrnice so značilne vsaj še za območje Brkinov, da o širši okolici Zasavja ne govorim. 

rimljanka

Vsak dan se kaj novega naučim.

malaga

https://www.visittrbovlje.si/lokalna-kulinarika/jetrnice/

Jetrnica Jetrne klobase so specialiteta vsake hiše, zato je veliko receptov za pripravo. Zelo jih cenijo na območju Litije, v krajih ob Savi in v Brkinih. Izdelujejo jih iz jeter, pljuč, srca, ledvic, svinjskega mesa in svinjske glave (kuhane v jušni zelenjavi) ter začimb (sol, poper, kumina, majaron). Na Štajerskem jetra za jetrnice prej popražijo (ponekod jih tudi skuhajo in jetrom dodajo kruh ter svinjsko mast). Praženim ali kuhanim jetrom dodajo svinjske glave, riž ali proseno kašo, praženo čebulo in začimbe (sol, poper, majaron, limonovo lupinico, česen, muškatni orešek). V Zasavju je tipična prava zasavska jetrnica iz svinjskega mesa, svinjskih jeter, svinjske slanine, popra, česna, čebule, kumine in ječmenove kaše ali ješprenja.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Včeraj kosilo na hitro - pleskavica v lepinji ala burger.. zame pišcanec in šobska solata.

Danes kosilo v kitajski za sinov rojstni dan.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes:     polnjene rdeče paprike

pire  

mešanica radičev s

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Po enotedenskem razvajanju na kruzerju, danes zvečer bo padla prežganka

Dragička, sem morala pogledati, kaj je to kruzer-križarka?  Nam lahko poveš, kje si potovala, če ni skrivnost

Johana, Genova - La Spezia - Napoli - mogli bi it na Palma di Malorko pa je odpovedano zaradi velikih valov in vetra - Barcelona - Marseill - Genova

Sedaj se z avtobusom vozimo proti domu.

Pozdravček!

Dragička je napisal/a:

Johana, Genova - La Spezia - Napoli - mogli bi it na Palma di Malorko pa je odpovedano zaradi velikih valov in vetra - Barcelona - Marseill - Genova

Sedaj se z avtobusom vozimo proti domu.

Pozdravček!

vauu, super, hvala Dragička, pa previdno na poti domov vam želim

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti