Danes: zelenjavna mineštra in predpriprava na jutrišnji piknik![]()
kruh, teran in voda
lp
mzmDanes: zelenjavna mineštra in predpriprava na jutrišnji piknik![]()
kruh, teran in voda
lp
mzmnaor, rdečo lečo sem jaz enkrat kupila v BTC - trgovina Kalček
Danes: kislo zelje, pečenice in ajdovi žganci
Hvala Babka in Rada jem! Bom pogledala, a v mojem Sparu v Kapitlju je nimajo, bom pogledala v DM, pa Kalček imam tudi blizu. Slikce pa za dol past, prava hrana za te dni dekleta, ko rabimo moč za kidanje! ![]()
![]()
Danes: zelenjavna mineštra, ajdova kaša s skuto in jabolki
breskva![]()
![]()
![]()
ko bil čas za pripravo kosila in ker se mal predolg zadržal na snegu na konc bil kar ocvrt oslič in koromač v solati
Aja, najdu en kup teh zamorcu. Se jih bom spravu jutri delat. Dva recepta bom združu, mal predelu in bom vidu kaj bo
pri peki bom pa namest klasičnega pekača uporabil pekač za mufine...
| Trixi je napisal/a: |
Vtipkaj zamorec v gatah. Delala sem ga nazadnje 2004. Imeli smo prednovoletno srečanje s prijatelji in je požel kup pohval. Ravnokar pečem biskvit. Zreže se na kocke in bi jih eventuelno lahko postregli v papirčkih za maffine, če bi šlo za kako praznovanje. Upam, da lepo uspe in da bo slikica tudi lepa. Se prav veselim, da presenetim moža.... Blaž, kakšno idejo si dobil glede rib. Jaz bi danes brodet in polento....sem iz knjižnice prinesla dve kuharski knjigi in so oči dobile apetit....ampak so le pobožne želje. Morda pa jutri potep na Lj. tržnico...
|
cirka 30 minut:
Mussaman-tajski-curry-piščanec, sem dala še malo več krompirja, ki je visel v hladilniku že od konca novembra, zato ne bo zraven nič riža. Vietnamski zelenjavni zavitki namesto solate (korenček, rumena paprika in rdeče zelje) z razredčeno satay polivko. Polivka je bil apripravljena par dni nazaj, curry pasta pa iz zmrzovalnika. Če ne bi delala zavitkov, bi bila kuhinja v tem času tudi pospravljena.

Pri nas danes kremna bučba juha, palačinke z viki kremo in marelično marmelado, breskov kompot.
Jutri goveja juha, meso iz juhe, pire krompir, špinača.
V nedeljo pa verjetno ostanek goveje juhe, goveji zrezki v čebulni omaki in kus kus.
Vanja, ob pogledu na vašo slikco, sem postala lačna.
yayadanes sva jedla pečenico, popečen ohrovt in kruh
jutri še ne vem točno, ziher bo pa najprej juha z ohrovtom in koruznim zdrobom (sem zasledila zanimiv recept v neki reviji)
Danes jedilnik brez slike, ker smo to že petstokrat jedli: kitajski rezanci s piščancem in zelenjavo ...
mamamia![]()
![]()
![]()
Danes: kuhano kislo zelje
, mešan krompir
, kuhan sv. krača
, pecivo manchmellow.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki po bolonjsko

Rižek z lososom