Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pa sem mislila kako sem vedno pripravljena za hitro kosilomamamia hvala za nove ideje tisto z mesom v marinadi mi je zelo vsec......ja saj se celo zivljenje ucimo pa na koncu se butasti umremo. Pri nas danes za kosilo juha z vlivanci, krompir v solati, govedina z juhe, rjavcki za sladico

satilon

Petek:    

Pozdravček!

Danes:  ričet, domač

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 06. 2015 12:21

Ne bodo mini tortice- zamorec v gatah! že dolgo ga nisem delala. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Trixi je napisal/a:

Ne bodo mini tortice- zamorec v gatah! že dolgo ga nisem delala. 

tele mini tortice, ki niso in je zamorc v gatah  me pa prov zanima kaj to je 

blaž kuha http://www.blazkuha.si/

Vtipkaj zamorec v gatah. Delala sem ga nazadnje 2004. Imeli smo prednovoletno srečanje s prijatelji in je požel kup pohval. Ravnokar pečem biskvit. Zreže se na kocke in bi jih eventuelno lahko postregli v papirčkih za maffine, če bi šlo za kako praznovanje. Upam, da lepo uspe in da bo slikica tudi lepa. Se prav veselim, da presenetim moža....

Blaž, kakšno idejo si dobil glede rib. Jaz bi danes brodet in polento....sem iz knjižnice prinesla dve kuharski knjigi in so oči dobile apetit....ampak so le pobožne želje. Morda pa jutri potep na Lj. tržnico...

mopsika je napisal/a:

Danes:   kuhano kislo zelje,  matevž,  kranjska klobasa

Peče se 

mopsika

Pozdravček, Mopsika! :)

Daj mi prosim povej ....matevž... kaj fižol samo premučkaš, pa ga dodaš krompirju? Prvič sem ga delala prejšnji vikend, premučkala sem ga, pa dala v krompir, pa kasneje še s krompirjem premešala. Je pravilno?  Al mora biti fižol zmiksan?

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 04. 2015 11:55

vd007

Pozdravljena, vd007,  ja, pravilno delaš.  Tudi jaz namočen fižol dobro skuham, da je precej mehak, posebej še krompir v koščkih, vse skupaj pretlačim,  jaz ga ne miksam.  Nato na vse to dam, dobro pregrete ocvirke. Pa malo fižolove vode prihranim in dodam, da je jed res gladka.   

mopsika

Malce včerajšnje enolončnice, par koščkov žolce, hrenovke, črna redkev v solati in kruh. Smo pospravili ostanke, jutri bo pa spet kuhalnica pela. 

Balenka

vd007 je napisal/a:

mopsika je napisal/a:

Danes:   kuhano kislo zelje,  matevž,  kranjska klobasa

Peče se 

mopsika

Pozdravček, Mopsika! :)

Daj mi prosim povej ....matevž... kaj fižol samo premučkaš, pa ga dodaš krompirju? Prvič sem ga delala prejšnji vikend, premučkala sem ga, pa dala v krompir, pa kasneje še s krompirjem premešala. Je pravilno?  Al mora biti fižol zmiksan?

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 04. 2015 11:55

vd007

:) Hvala

vd007

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti