Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Juha, popečen file vitkega soma, rižota z gobicami, zeljna solata.

Meni je zahvalna večerja bila super (čeprav so po 13. letih spomini že malo zbledeli), edino bučna pita mi nekako ni najbolj šla v slast. 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Pasta, fusilli s piscancjim ragujem in vlozena rdeca pesa :) skromno a dobro!

keyj

Testeninca, praviš blagor Vanji, jaz pa si mislim, blagor njenim gostom. Pridna Vanja, upam, da se ti bodo zahvaljevali še nekaj dni.  

Imam vegi mesec: motovilec s čičeriko in špageti z drobtincami in parmezanom. Segedin za "ateja", ga je sam skuhal.

naor

mišzmoke evo obljuba dela dolg-moj recept za ajdove polpete s korenjem so ravno objavili, evo link http://www.kulinarika.net/recepti/20102/zelenjavne-jedi zravn sta 2 slikici, za lažjo predstavo

dobr tek :)

danica85

Dane: zrezki v naravni omaki, pražen krompir, solata, angelski keksi

breskva

Nekaj mi je uspelo poslikat:

Namesto rož:

Kruh (ga sploh nismo jedli)

Odišavljena toskanska pita (ta ni bila za nas, so mi pa poslali tekst, kako je bila dobra). 

6 kilski puran napolnjen z jabolko, kosom cimeta, čebulo, rožmarinom. Korenček zgolj za podporo, da ni visel na eno stran. 

2 uri in 15 minut kasneje:

Brusnice z jabolkom in pomarančo.

NArastek iz kruha, sladkega krompirja, pršuta in pora, prelito z jajci, smetano/mlekom z dodanim parmezanom.

"lep" krompirček. Sliko sem posnela preden sem ga isto malo posipala s parmezanom. 

Če pozabiš naštimat alarm in se zaklepetaš, se za moj okus malo preveč zapeče. 

Eden od dveh štrudlov.

Juhe, zelenjavnih jedi in creme brulee mi ni uspelo poslikat. Popili smo 7 ali 8 steklenic piva (.3) ter eno in  pol buteljke rdečega vina, nič gaziranih pijač, liter kisle vode (samo jaz. Tiste, ki me ponajo vedo, da to zame ni nič) in nekaj litrov navadne vode iz hladilnika. Čisto na koncu smo imeli štirje še požirek Jim Beam-a. Ostankov ni skoraj nič. 

@mojezlato, verjamem ti, da ti pumpkin pie ni bil preveč všeč. Za moj okus ga američani čisto preveč odišavijo. V bazo sem dala recept za pito iz sladkega krompirja, ki je na isto višo kot bučna, samo jaz jo precej manj začinim. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 28.nov 2014 04:58

Vanja: Vesel ZAHVALNI DAN za nazaj. Sem čisto pozabil!!

Se pa sedaj, pred veselim decembrom ter družinskim praznikom se enkrat spomnim Ežoja. 
Naj mu bodo dnevi naklonjeni, naj jih preživi v krogu družine, naj uživa tako KULINARIČNO kot ZDRAVSTVENO in na še mnogo,mnogo let.
Ežoj...VEDNO OD VSEH NAS in NIKOLI samo od enega!! 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Vanja, to pa je bilo za oči in želodec!!!

naor

Petek:         

Pozdravček!

Današnje kosilo: kuhan korenček, brokoli, por, čebulna omaka in pariško ocvrta svinjina.

Ava

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti