Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Balenka, ob tvojem zapisu, da pri nas ni bilo zahvalnega dne, me je prešinilo, da je pravzaprav škoda, ker bi se tudi v naši deželi lahko zahvaljevali za srečo, da živimo na tako lepem koščku sveta, da imamo zdravo pitno vodo, še vedno kolikor toliko dobro hrano in nenazadnje toliko ljudi, ki še vedno kuha in se trudi za zdravo hrano. Najbrž praznika ne bomo ustvarili, lahko se pa bolj pogosto  spomnimo na to in se zahvalimo v mislih.

Ko gledam Jamija angleškega, ko se trudi, da bi vsaj za otroke kuhali in ne samo stresali iz vrečk, me kar zmrazi. V naši deželi se še vedno veliko kuha in to je sreča. Naša Kul Slo je živ dokaz za to. Tudi zanjo sem hvaležna. 

No, pa da ne bom samo modrovala, danes imava še gosto brokolijevo juho, peso v solati, za naprej pa še ne vem, a kuhano bo pravočasno. Nekaj bom že našla med vsemi temi odličnimi recepti.

naor

Ni treba da se vse amerisko prenese k nam, mi imamo zahvalno nedeljo, ki je prva v novembru in tudi martinovanje je nekaksna zahavala za dobro letino

atram

Ni bil poziv, da bi imeli ameriški zahvalni dan, zgolj misel, da smo lahko hvaležni za vse, kar imamo.

naor

Ponedeljek:       

Pozdravček!

Danes: goveja juha z rezanci, govedina iz juhe,  ostanki pečenih reber, pražen krompir,  mešana

zelena solata. 

mopsika

Njoki v smetanovi omaki s sirom in piščancem  in rdeče zelje z jabolki, zeljna solata. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Naor, jaz se pa spomnim, da, ko sem bila še deklič s kitkami, smo v nedeljo v cerkevpred oltar nanosili poljske in vrtne pridelke in je bila potem zahvalna maša v ta namen. Mislim, da je bilo v oktobru, morala bi povprašati mamo, kako in kaj.

Aja,kuhali smo rižoto in rdečo peso.

marjja

Včeraj smo se razvajali na prazničnem kosilu v gostilni, doma pa z Elino torto in saharco,

danes zapečena cvetača s testeninami ter popečenim porom in papriko, radič v solati

jutri bo pa piščančji paprikaš, pire , velika skleda radiča kot skoraj vsak dan,

pri nas že 

tabu

Marjja, zdi se mi lepo, saj ni nič samoumevno.

naor

v soboto goveji zvitki s pršutom v vinski omaki, pire in motovilec

včeraj sva si oba zaželela ocvrte kalamare in pomfri (ki je bil pečen v pečici), brez solate, za vitamine je poskrbelo pol limone, stisnjene na kalamare in pomfri :)

danes goveja juha, tenstan krompir in piščančje meso s čebulno omako, motovilec

jutri imamo družinsko kosilo, kuha tašča in še ne vem, kaj bo, bo pa sigurno odlično, kot vedno

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti