Krompir v kosih, zabeljen z ocvirki, domače prekajene klobase z gorčico in kisle kumarice. Malce čudno se tole bere, ampak teknilo je, ker smo bili lačni ko ![]()
![]()
![]()
.

Pirini svaljki s pršutom
Krompir v kosih, zabeljen z ocvirki, domače prekajene klobase z gorčico in kisle kumarice. Malce čudno se tole bere, ampak teknilo je, ker smo bili lačni ko ![]()
![]()
![]()
.
Sreda: goveja juha s knedli, špinačna omaka, pire krompir, govedina iz juhe
breskvaJuha, popečen piščančji file, ajdova kaša z gobicami, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Včeraj: pečena krvavica
, kruhovi cmoki, kisla repa, sladki prigrizek: rožičeve mini štručke z lešniki
Danes: bučna juhica, skutina - zdrobova
zabeljena z ocvirki, radič v solati
![]()
Včeraj: piščančja stegna v zelenjavni omaki in rezanci, solata,
danes pa repa, pečenice in kruh.
tanjaj![]()
![]()
![]()
Danes: račja obara(ostanki Martinove race) z vodnimi žličniki , ajdovi žganci z ocvirki, Paolin zavitek z
![]()
![]()
![]()
muškatna bučka.
mopsika
Danes goveja juha z vlivanci, pečeni telečji kotleti, kos piščančka, pražen krompir, zeljna solata in torta od včeraj
Kjer je volja, tam je pot. TrixiČetrtek: ![]()

Pozdravček!
Po skoraj treh tednih pristne tajske hrane in da sva si od pikantne hrane malo odpočila, sem pripravila pašticado s suhimi slivami (prvič jedla junija na Primorskem) ter caponato, je trajalo tri dni, da sva vse pojedla. Jasno da zaradi količine. ![]()
Potem je bilo treba pripravit tajsko: Najprej mussaman piščanec (za dva dni), potem pa z mulci piščančji sataj in zelen curry s piščancem. Da se pohvalim, curry paste sem pripravila sama. Ker ga je skoraj nemogoče narediti za 1x, je šel višek v zmrzovalnik.
Včeraj sem pol dneva pripravljala hrano za danes, ker je ravno zahvalni dan in pri mizi nas bo več, kot zadnjih nekaj let.
Meni:
Tajska bučna juha (tipa hokaido).
Puran, in omaka, narejena od sokov, ki se bodo izločili.
Kot priloge: popečen zelen fižol z gobami in malimi (cipollini) čebulami, mlad popečen brokoli s česnom in parmezanom, kruhov narastek s sladkim krompirjem, porom in pršutom, lep pečen krompir (midva mu rečeva kar pretty potatoes) z malo parmezana in timijana. K mesu ne sme manjkati (za ene) brusnična omaka (jaz jo naredim z jabolkom in pomarančo, rjavim sladkorjem in cimetom, ostanke pojemo kasneje kot marmelado)
Sladice: bučni kreme brulee sladkan z javorjevim sirupom. Zahvalni dan ni popoln brez jabolčne sladice, pripravljam čist ta prav jabolčni štrudelj. Postregla ga bom z vanilijevim sladoledom po želji. Skoraj sem pozabila, da je toskanski jabolčni kolač že pečen, to pot odišavljen s cimetom. Ker jaz ne bi bila jaz, če si ne bi zadala več dela, kot je treba, se že peče kruh brez gnetenja. Za tale podvig ob eni sami pečici je treba biti kar malo logistično spreten. Če mi uspe, se oglasim kasneje s slikami. Lep dan vsem. ![]()
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 27.nov 2014 14:50
Jaooo Vanja blagor tebi. Meni je ta vaš zahvalni praznik tako fajn, da bi ga takoj uvedla še k nam :). Vedno ko gledam filme s temi prizori si želim biti vsaj enkrat povabljena na pravi domači zahvalni praznik v ZDA
. Pa saj sem še mlada mogoče so še šanse ![]()
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirini svaljki s pršutom

Gravče Tavče ali Prebranac