Juha, piščančji zrezek, tofu z zelenjavo, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
Srbski pasulj
Juha, piščančji zrezek, tofu z zelenjavo, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/včeraj makaronflajš, zelena solata
danes panirani šaminjoni, pečeni v pečici, pečena koruza in beli fižol s špinačo (kot priloga, ne kot solata)
| tanjaj je napisal/a: |
Bi pa prosila, kak si naredila figovo omako? |
Na maslu se čisto na kratko prepraži malo šalotke, doda se narezane fige, zalije z rdečim vinom, po možnosti ne presladkim, posoli, popopra, morda še kakšna začimba (včeraj sem dodala svež limonin timijan), kuha se še par minut, toliko, da se fige razpustijo in se vse lepo zgosti.
![]()
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Včeraj: Rösti z doma dimljenimi svinsjkimi reberci (sem že hotela napisat sv., pa me to bolj spominja na sveto. Kot Sv. Helena ipd.) |
Ja, luba duša, pa saj svinina je sveta![]()
Danes: zloženka iz melancan, paradižnika in ščepca mesa, namesto bešamela malo sirarske skute
solata pa, ja, bučke, kaj čmo![]()
lp
mzm
Miška, tele fige oz. take fige bom naredila tudi jaz!
Zloženka pa tudi dobro izgleda! Oh, samo na hrano mislim!![]()
![]()
Danes goveja pečenka, zraven omakica (iz soka mesa in tistega v čemer se je kuhalo/peklo - vino, jušna osnova, čebula, korenček), gratiniran krompir s porom in slanino. Za aperitiv pa en koktajl z brusničnim sokom, grenivkinim sokom, rumom in limeto. Najmlajši član družine pa je kot vedno (zaenkrat še) dobil samo mleko :)
katka85Danes: šampinjoni s šunko in sirom, kuhan krompir, solata, vanilijeva krema
breskvaDanes: Tradicionalni gazpacho namesto solate in rižota po milansko, grah je zgolj za barvo. Spet losos. Se vidi, da je danes rižota čakala na jedce. ![]()

Vanja
V torek sem naredila melancanine zvitke nadevane s tuninim namazom, popečen kruh.
Včeraj špageti z gorgonzolo,
danes pa goveji golaž in polenta, solata iz ![]()
![]()
.
Lp
ursiii| mišzmoke je napisal/a: |
Danes: zloženka iz melancan, paradižnika in ščepca mesa, namesto bešamela malo sirarske skute |
Ali se melancane najprej popeče na olju, ali se lahko kar surove zloži v pekač in speče?
rdkapica
![]()
![]()
![]()
Danes: lazanja,zelena in paradižnikova solata,zavitek.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Srbski pasulj

Poletni svaljki z dimljenim lososom