Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Juha, piščančji zrezek, tofu z zelenjavo, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

včeraj makaronflajš, zelena solata

danes panirani šaminjoni, pečeni v pečici, pečena koruza in beli fižol s špinačo (kot priloga, ne kot solata)

tanjaj je napisal/a:

Bi pa prosila, kak si naredila figovo omako?
tanjaj

Na maslu se čisto na kratko prepraži malo šalotke, doda se  narezane fige, zalije z rdečim vinom, po možnosti ne presladkim, posoli, popopra, morda še kakšna začimba (včeraj sem dodala svež limonin timijan), kuha se še par minut, toliko, da se fige razpustijo in se vse lepo zgosti.

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Včeraj: Rösti z doma dimljenimi svinsjkimi reberci (sem že hotela napisat sv., pa me to bolj spominja na sveto. Kot Sv. Helena ipd.)

Ja, luba duša, pa saj svinina je sveta

Danes: zloženka iz melancan, paradižnika in ščepca mesa, namesto bešamela  malo sirarske skute

solata pa, ja, bučke, kaj čmo

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 03. 2014 18:13

Miška, tele fige oz. take fige bom naredila tudi jaz!  Zloženka pa tudi dobro izgleda! Oh, samo na hrano mislim!

naor

Danes goveja pečenka, zraven omakica (iz soka mesa in tistega v čemer se je kuhalo/peklo -  vino, jušna osnova, čebula, korenček), gratiniran krompir s porom in slanino. Za aperitiv pa en koktajl z brusničnim sokom, grenivkinim sokom, rumom in limeto. Najmlajši član družine pa je kot vedno (zaenkrat še) dobil samo mleko :)

katka85

Danes: šampinjoni s šunko in sirom, kuhan krompir, solata, vanilijeva krema

breskva

Danes: Tradicionalni gazpacho namesto solate in rižota po milansko, grah je zgolj za barvo. Spet losos. Se vidi, da je danes rižota čakala na jedce. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 04. 2014 05:31

V torek sem naredila melancanine zvitke nadevane s tuninim namazom, popečen kruh.

Včeraj špageti z gorgonzolo,

danes pa goveji golaž in polenta, solata iz .

Lp

ursiii

mišzmoke je napisal/a:

Danes: zloženka iz melancan, paradižnika in ščepca mesa, namesto bešamela  malo sirarske skute

Ali se melancane najprej popeče na olju, ali se lahko kar surove zloži v pekač in speče?

rdkapica

Danes: lazanja,zelena in paradižnikova solata,zavitek.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti