Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: jota

kruh in zadnja doza baklav

lp

mzm

Tudi pri nas ostanki včerajšnjega dne: goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki, ješpenjnota, malo kvinoje, sv. rebrca, radič, pa zadnji koščki božanske baklave 

Balenka

ežoj je napisal/a:

Pri meni danes:

Jutri mi bodo kuhali drugi!

ežoj

Zelo, zelo ,zeeeeeeelo dobro, hvaležno, nostalgično in luŠtno 
Dragi gospod Ežoj, brez vaših fotografij in izbire hranil bi, za svoj primer govorim, moje življenje bilo bore malo interesantno v zadevi KUHANJE. 
Hvala za ideje ter navihane komentare. AJ LAJK

P.S: Jap...samo da je SLOVENSKO. Ni slabo, res ni slabo. Tako ali drugače 

Zadnje dneve, do včeraj, grahova omaka (naredil na tone in pol lepo več dni MANĐARE,MANĐARE) in seveda različne priloge na različne dneve. Od riŽiBizija, do polente in cvetačike ter brokolija,koščkov kuhanega purana...Ni da ni.

Včeraj:
Kot rad poreče g.Ežoj; kuhali so drugi, mi pa smo uživali
Kosilo v GLEDALIŠKI RESTAVRACIJI v Mbju.
Sem pričakoval BEZNICO, dobil pa lepo urejeno gostilno, super ambient, good food/kvaliteta in über nizka cena. TOOOOOP.

- Dušen rižek
- dušena zelenjava
- gobova GOSTA omaka
- košček purana v pivskem testu in krapa (zadnja 2 tedna mi meso sploh ne paše in ga jem na dekagrame; drugo pa je z klobasicami. To pa mi zvečer na popečenem kruhecu paše UBER FINO FAJN. Zato pa, ker meseka ne vnašam dovolj, uživam meni takoooo božanske proteine različnih okusov. Primešane, seveda, v tetko skuto!)
- ogromna skleda mešane soljat

Danes: 
Starši včeraj pritovorili kilco domačega RIČETA s fiiiinim prekajenim kosom meseka.
Bo! Bo za dva dni. Danes samo razrečim, dodam kilco graha in prilogo o kateri pa še razmišljam;
- Polenta
- PZ rezanci

Kaj menite vi? Kaj bi bolje pasalo. Pa ne gledat da je ričat hrana na žlico in da se mrbit samo kruh je zraven. Pri meni kruha ni, bo pa nekaj drugega. 
Sam mislim da tako polenta, kot rezanci perfektno pašejo...

Jutri:
- Ričet
- priloga; takšna kakršna ni bila danes/včeraj 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando, pri nas doma imajo za prilogo k ričetu najraje kakšen kos doma pečenega kruha, se pa velikokrat zgodi, da takrat naredim tudi krompirjevo solato, ali pa solato iz svežega zelja in toplega krompirja, narežem zraven tisti mesek, ki se je v ričetu kuhal in potem imam mir do večera

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Torek:      

Krpice z zeljem, klobasa   

Pozdravček!

Danes: so počitnice in nas je malo več na kosilu, se je komaj izšlo

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

DANES: segedin z rebricami, pire krompir +solata :)

Danes ostanki:

- makarončki od včeraj za sina- sem komaj uspela še slikat...

Moža čakajo sarme iz zamrzovalnika ( zadnje)

Me punce pa bomo piščančjo rižoto in še rdečo peso od predvčerajšnjim...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Ker so počitnice in otroka postavljata pravila je danes na sporedu

goveja juha, borovničevi cmoki, zelena solata, zame pa kuhana zelenjava,

večerja pa bo špinačna juha + pirine palačinke

Jutri, vse kar ostane od danes :)

Včerajšnje kosilo: zame krvavica za ostale pa pečene piščančje prsi in rizibizi

Danes pa so bile za kosilo včerajšnja juha, dravske ribe, kuhan krompir in solata

yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti