Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes pečena svinjina ter zelenjava na maslu in svaljki pa veliko raznovrstne solate.

Jutri tortilje ker jih moram porabiti še vedno praznim hladilnik in skrinjo zato bodo nekako takšne - piščančji koščki ter zelenjava in pa sirova omakica (zdenka sir), potem pa zapečeno ravno tako malo zdenke povrhu, ker ostalega ni doma v trgovino pa negrem sem se zaklela. Spada pod novoletno zaobljubo: hrane ne mečemo stran, v trgovino grem max 2x mesečno, kupujem kar se le da pri lokalnih kmetih oz. direktno na izvoru (to mi zaenkrat uspeva pri mleku in mlečnih izdelkih in pa zelenjavi ter piščančjem, kunčjem mesu...)

testeninca

Danes goveja juhica z zdrobovimi žličniki ( malo trdi so bili, pa nič hudega), rižota z ohrovtom, meso iz uhe, radič v solati.

Jutri: juha (kot danes), mesni polpeti, radič v solati.

Torek: še ne vem

Sreda: ocvrte sardelice, radič v solati

Ja, sem ga v soboto na tržnici nabavila, upam, da dovolj, da ga bova jedla do naslednje sobote....

anaboleyn

Včeraj lečina mineštra.

Danes pa piščančji koščki v papričino-paradižnikovi omaki, pire krompir in solata.

Ninja24

Danes: lignje na žaru, pečen krompir, radič s koruzo, borovničev tiramisu v kozarcu

breskva

La_Rosa je napisal/a:

Mamamia, super izgleda Bo treba v bližnji prihodnosti tudi pri nas kaj takega probati. Je mogoče recept že v bazi ?

Drugače pa je pri naju danes kosilo izgledalo tako: goveja juhica, piščanec v omakci iz paprik, pečen krompir in zelena solatka. Za zaključek dneva bo pa čez dobro urco rižev narastek

Včeraj pa smo imeli: krompir, repo in krvavice  Za sladico pa belo pito.

La_Rosa

Sem ti na zasebno pošto poslala, kako se pripravi, lp

mamamia

Kosilo: zelenjavna juha, gobov golaž z jurčki, pire krompir, solata, kompot, biskvitna kremšnita.   Celo dopoldne sem škrencljala v kuhinji, obupno sem postala počasna za moje pojme. Mogoče je kriv jedilni list, ker smo vedno bolj vegetarijanci, pa ne po prepričanju, ampak zaradi dobrih receptov na Kulinariki.

Katrca11

Sobota:
Drugo novo leto z mojo drago v.d. tetko in v.d. bratecom;

- G
obova domača juha, da je žlica stala (mamina kuhinja)
- P
opečena polenta
- Govedina v gorčični gosti omaki; mustard gravy nom nom
- mešana soljat
- Gogina torta (
šnita za 4 ljudi in odnešena v mestu. Vsak dan mi polepša jutro. V sredo pa po novo porcijo na Tinje )
- šampanjec in vino 

Včeraj:

- Jajčni široki rezanci (muaaaa, pred pol leta jih NE BI NIKAKOR JEDEL. Celo 60g sem jih zmazal; . YEAH for me )
- 2 MAMAN KANDELABRA (flajšlaberli po naše)
- gorčična omaka (moja prvaaaaaa, po maminem receptu. Prvič gostil, naredil podmet. Brez mokice ampak z gustinom. FULL DOBRO. Sedaj sem to odkril in bom redno delal takšne zadeve. Ta teden bom ziher vsak dan imel gorčičn omakico. Da se je preNAŽEREM in imam pol mir nekaj časa...)
- mešana soljat

Danes:
- Pražen krompir na domači masti
- puranje bedro; pečeno v friđideru (hjooo, kako se to bere . Pečena na Tinju in prinešena domov; gori pa me še čaka govedina v omaki. KOMAJ ČAKAM, da mi jo maman prinese.)
- mešana soljat

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Ponedeljek   

Rižota s puranjim meskom, radič in cvetača   

Pozdravček!

Danes bo prebranec in kos sv. zrezka in radič v solati.

Jutri pa segedin in kruh.

tanjaj

tanjaj je napisal/a:

Danes bo prebranec in kos sv. zrezka in radič v solati.

Jutri pa segedin in kruh.

tanjaj

Lahko pridem na kosilo? Zrezku se odrečem, prebranec zadostuje???

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti