Goveja juha z zdrobovimi cmoki, špinača, pire krompir in meso iz juhe.
spodbe
Pirin kruh s semeni
Goveja juha z zdrobovimi cmoki, špinača, pire krompir in meso iz juhe.
spodbeDanes pri meni: riba na krompirju ( iz pečice )
Pri nas pa fižolova mineštra, pečenice kuhane, ker so se sušile ene 10 dni in so za me najboljše kar je od klobas.
brankaZadnja juha iz zaloge, svinjska ribica v gobovi omaki in njoki,danes nič solate. Presiti vsega dobrega. Bo treba malo ponovoletnega posta. Kaj nedolžno nedolžnega. Komaj čakam na regrat.
![]()
naor
Pri nas danes gobova juha, domači burgerji, domač pomfrit, mešana solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2014 20:33
| foxpapa je napisal/a: |
Babka napiši kajje to SMOKAVC RECEPT!! |
Prepis iz današnjih Slovenskih novic:
za 4 osebe:
1 kg svežega zelja
2 stroka česna
4 krompirji
sol, poper, majaron, kumina
20 dag domače zaseke
Zelje operemo, ga narežemo na lističe in skuhamo. V drugi posodi skuhamo na koščke narezan olupljen krompir. Nato ju zmečkamo in po potrebi zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal krompir. Segrejemo zaseko in česen, samo toliko, da zadiši in z zaseko prelijemo krompir in zelje. Na koncu dodamo mleto kumino. Postrežemo toplo z domačim kruhom.
Nekako tako, kot je v bazi recep za " frišnu zele ".
Pri naju je bila danes neka taka gostota, da sva to jedla na žlico.
Kar je ostalo bom jutri pogrevala in zraven spekla perutničke.![]()
Oprosti za pozen odgovor, starejši vnuk je bil na praznovanju in je zaprosil za prevoz, mama v bolnišnici KC si je opomogla in komaj čaka kdaj bom do nje prišla, mož je najbolj vesel, če lahko sloni nekje za mojim hrbtom ![]()
![]()
jaz sem pa najprej na moj ljubljeni hrib odhitela, tam objela mojo brezo, se zazrla v nebo in ljubljenemu očetu zaželela srečo v novem letu, zdaj sem pa tukaj, pripravljena na nove izzive tega leta![]()
![]()
![]()
babka1951
Juha, ajdova kaša z ohrovtom in mesom, paradižnikova solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
, da ne pozabite name, še vedno jemo ponarejen golaž, danes z belo polento in radičem.
Aja, rimljanka, ponarejeno je meso (eno dobro junčje podpleče), postopek je čisto, čisto pravi, zame ![]()
@nb, "pižamar", kaj točno je to? Luštno ime![]()
lp
mzm
Danes: piščančji s korenčkom in testeninam, radič z jajci
breskva| naor je napisal/a: |
| Komaj čakam na regrat. |
Regrata kolikor hočeš, tudi cvetočega se najde.
Miška, pižamar je med drugim mladič divjega prašiča..............., lahko bi bil tudi krškopoljec.
Danes pri nas: kaneloni (nekateri pa lop po meni, ker so bbili iz palačink), domača rdeča pesa v solati, breskov kompot, najprej pa juha: nariban korenček, drobnjak, nasekljan por in zdrob durum pšenice, popraženi, zaliti z vodo,......začinjeni, skratka ena od variant "milijon" juhe.
Pozno popoldan, čaj iz materine dušice in sleza z medom in skoraj poslednji koščki novoletne potice.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirin kruh s semeni

Začinjene polnjene paprike s feta sirom