Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Goveja juha z zdrobovimi cmoki, špinača, pire krompir in meso iz juhe.

spodbe

Danes pri meni: riba na krompirju ( iz pečice )

ežoj

Pri nas pa fižolova mineštra, pečenice kuhane, ker so se sušile ene 10 dni in so za me najboljše kar je od klobas.

branka

Zadnja juha iz zaloge, svinjska ribica v gobovi omaki in njoki,danes nič solate. Presiti vsega dobrega. Bo treba malo ponovoletnega posta. Kaj nedolžno nedolžnega. Komaj čakam na regrat.

naor

Pri nas danes gobova juha, domači burgerji, domač pomfrit, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2014 20:33

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2014 20:35

foxpapa je napisal/a:

Babka napiši kajje to SMOKAVC

RECEPT!!

Prepis iz današnjih Slovenskih novic:

za 4 osebe:

1 kg svežega zelja

2 stroka česna

4 krompirji

sol, poper, majaron, kumina

20 dag domače zaseke

Zelje operemo, ga narežemo na lističe in skuhamo. V drugi posodi skuhamo na koščke narezan olupljen krompir. Nato ju zmečkamo in po potrebi zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal krompir. Segrejemo zaseko in česen, samo toliko, da zadiši in z zaseko prelijemo krompir in zelje. Na koncu dodamo mleto kumino. Postrežemo toplo z domačim kruhom.

Nekako tako, kot je v bazi recep za " frišnu zele ".

Pri naju je bila danes neka taka gostota, da sva to jedla na žlico.

Kar je ostalo bom jutri pogrevala in zraven spekla perutničke.

Oprosti za pozen odgovor, starejši vnuk je bil na praznovanju in je zaprosil za prevoz, mama v bolnišnici KC si je opomogla in komaj čaka kdaj bom do nje prišla, mož je najbolj vesel, če lahko sloni nekje za mojim hrbtom jaz sem pa najprej na moj ljubljeni hrib odhitela, tam objela mojo brezo, se zazrla v nebo in ljubljenemu očetu zaželela srečo v novem letu, zdaj sem pa tukaj, pripravljena na nove izzive tega leta

babka1951

Juha, ajdova kaša z ohrovtom in mesom, paradižnikova solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

, da ne pozabite name, še vedno jemo ponarejen golaž, danes z belo polento in radičem.

Aja, rimljanka, ponarejeno je meso (eno dobro junčje podpleče), postopek je čisto, čisto pravi, zame

@nb, "pižamar", kaj točno je to? Luštno ime

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 04. 2014 18:30

Danes: piščančji s korenčkom in testeninam, radič z jajci

breskva

naor je napisal/a:
Komaj čakam na regrat.

Regrata kolikor hočeš, tudi cvetočega se najde.

Miška, pižamar je med drugim mladič divjega prašiča..............., lahko bi bil tudi krškopoljec.

Danes pri nas: kaneloni (nekateri pa lop po meni, ker so bbili iz palačink), domača rdeča pesa v solati, breskov kompot, najprej pa juha: nariban korenček, drobnjak, nasekljan por in zdrob durum pšenice, popraženi, zaliti z vodo,......začinjeni, skratka ena od variant "milijon" juhe.

Pozno popoldan, čaj iz materine dušice in sleza z medom in skoraj poslednji koščki novoletne potice.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti