Danes pri nas: šelinka in rižev narastek.
Lp
tonskDanes pri nas: šelinka in rižev narastek.
Lp
tonskDanes: rižota z zelenjavo, svinjski zrezki, ričet s fižolom
breskva"pižamar", sirovi štruklji, polnjena jabolka z brusnično marmelado in orehi, solata.

Juha, začinjena rebra, ohrovt s krompirjem, kumarična solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Ko danes spet pojma nisem imela, kaj naj skuham, sem na široko odprla vrata hladilnika, treba je porabiti tisto, kar imamo doma...in po vsem, kar sem notri našla je pri nas danes nastal en "SMOKAVC"...
sem prav hvaležna, da je za praznike baterija pri mojem starem fotkiču crknila, barva bi bila ogabna...
treba je bilo malo prepričevanja, da je pa hrana izvrstna, pojedli smo vse, se že priporočajo za repete...![]()
Babka napiši kajje to SMOKAVC
RECEPT!!!
Ko sem danes zgodaj zjutraj prebirala Slovenske novice, sem se spomnila svoje babice, izvrstna kmečka kuharica je bila, iz nič je ustvarjala nepozabne jedilnike. V spomin so mi privrele njene besede, ki sem jih mnogokrat slišala, ko je govorila svojemu možu: " Kaj si ti en velik smotanc, Ti je sploh kdaj v življenju kaj prav ??? In potem v novicah preberem " smokavc":
sveže zelje, česen, krompir, sol, poper, majaron, kumina, domača zaseka...vse to sem imela doma, vse ostalo sem že napisala ![]()
Danes: ajdov kruh z orehi (prvič delala), valjda bo dober, ker zgleda zelo lepo, špinačna juha, rižota z pišč.meskom in zelenjavo, solata
Sladica
in ![]()
Sobota: ![]()
Goveja juhica z rezanci; pražen krompir, korenčkovo-hrenova omaka, govedina iz juhe; zelena solata z radičem:

Pozdravček!
Kus-kus z korenčkom in bučko ter morskimi sadeži...![]()
![]()
![]()
Da še vedno pospravljam skrinjo in hladilnik, kosilo pa je bilo odlično. Moj pravi da mi najbolša kosila ratajo takrat ko pravim da nimam nič doma za kuhat ![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špargljeve blazinice

Zviti krofi