Danes: testenine s šparglji in zelenjavo, zarebrnice, solata, puding s sadjem
breskva
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami
Danes: testenine s šparglji in zelenjavo, zarebrnice, solata, puding s sadjem
breskvaHvala, naor,
(za zdravje in pohvalo)
| elaphus je napisal/a: |
3 x na dan en naklofen in dva lekadola |
, in to naj bi bilo uživanje prvega prostega konca tedna po dolgem, dolgem času. Nisi našla kaj boljšega? ![]()
![]()
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
Inkubacijska doba je mimo, zdrava kot dren (bogve, če sta johanca in limnol enake sreče)
mzm |
O, hvala na vprašanju, mausika... živi bili...pa videli...![]()
Sem pa videla, da tudi Elaphus nekaj "mantra", a mislim, da so simptomi popolnoma drugaćni kot pri "umirajočih".
Pa pri Babki se tudi nekaj "pobirajo". Oh, to življenje...![]()
Limnol, Rimljanka, ja, poznam te ribe, saj jih tudi nabavljam v Hoferju. Samo ne vem (po sliki sodeč). kje jih nabavlja Ežoj.
Pri nas danes netipično nedeljsko kosilo. Juha iz svinjskih reberc, zakuha nudli, grah, korenje, krompirjeva solata, reberca.
JohannaJohanna, po moje v H. slabo gledaš. Mislim, da je kar od tam, varianta s čilijem, očitno se mu ti izogibaš.
Danes pri nas: juha iz
kosti, s fritati, rdečim in rumenim
ter drobnjakom, pečena
rebrca, pražen
, radič in endivija v solati (z vrat, seveda),
belega vinca.
Zdajle se pečejo orehovi rogljički,
je že pečena. Še 2 delovna dneva čakata, pa sem malo pohitela. Saj, potica, uležana, je meni boljša od sveže (no, razen od še mlačne). Smrekca z lučkami stoji, ostalo pride na predvečer Božiča, kot se spodobi.
Rimljanka, zdaj pa ne vem na koga ali kaj misliš s tem, da se ga izogibam? Na Hofer ali čili?
Sem redna Hoferjeva stranka in velika ljubiteljica čilija. ![]()
A, zdaj vidim, čili si imela v mislih. Ah, jaz tumpika...(Tumpika, če bereš-nič osebnega...
).
Tako, zdaj pa grem nazaj, luščit orehe..., da ne bo prej konec praznikov...
.
Johanna
Petek: pražene
jetrce, v koščkih
,
.
Sobota: ričet, sirove palačinke in kom.pot iz kutin.
Nedelja: sobotna zgodovina se ponavlja, dodali le še ![]()
-
| mišzmoke je napisal/a: |
Inkubacijska doba je mimo, zdrava kot dren (bogve, če sta johanca in limnol enake sreče), zato danes zelenjavna juha, riž z radičem in bučnim pestom |
Hvala, hvala, zaenkrat je še vse v redu, umirajoči že miga. On trdi, da je pomagala gouda, jaz pa, da jota. Ko bo naslednjič umiral, si bom tudi jaz pomagala z gavdo, namreč zatlačila si jo bom v ušesa.
Danes: grenadirmarš in zelena solata z zadnjimi ostanki fižola.
Sonja
| Johanna je napisal/a: |
Pa pri Babki se tudi nekaj "pobirajo". Oh, to življenje... Limnol, Rimljanka, ja, poznam te ribe, saj jih tudi nabavljam v Hoferju. Samo ne vem (po sliki sodeč). kje jih nabavlja Ežoj. |
Johannca, išči tam, kjer piše, brez kože in kosti, sem že večkrat poudarila, da moj je samo ribe v konzervi, jaz pa obožujem tiste sveže, po več kot 40-tih letih skupnega življenja, tu še nisva našla skupnega kompromisa![]()
Danes: sarme, doma pečen kruh in čaj z limono, velik limone.....
in sarme bodo tudi na prvi dan prihajajočega leta ![]()
babka1951
Ponedeljek:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kostna juhica /od včeraj/; 
krompirjevi svaljki,
puranji koščki v omaki /sataraš/;
rdeča pesa
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami

Zvezdice alla Alfredo