Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: testenine s šparglji in zelenjavo, zarebrnice, solata, puding s sadjem

breskva

Hvala, naor, (za zdravje in pohvalo)

elaphus je napisal/a:

3 x na dan en naklofen in dva lekadola
cervus

, in to naj bi bilo uživanje prvega prostega konca tedna po dolgem, dolgem času. Nisi našla kaj boljšega?

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

Inkubacijska doba je mimo, zdrava kot dren (bogve, če sta johanca in limnol enake sreče)

mzm

O, hvala na vprašanju, mausika... živi bili...pa videli...

Sem pa videla, da tudi Elaphus nekaj "mantra", a mislim, da so simptomi popolnoma drugaćni kot pri "umirajočih".

Pa pri Babki se tudi nekaj "pobirajo". Oh, to življenje...

Limnol, Rimljanka, ja, poznam te ribe, saj jih tudi nabavljam v Hoferju. Samo ne vem (po sliki sodeč). kje jih nabavlja Ežoj. 

Pri nas danes netipično nedeljsko kosilo. Juha iz svinjskih reberc, zakuha nudli, grah, korenje, krompirjeva solata, reberca.

Johanna

Johanna, po moje v H. slabo gledaš. Mislim, da je kar od tam, varianta s čilijem, očitno se mu ti izogibaš.

Danes pri nas: juha iz  kosti, s fritati, rdečim in rumenim  ter drobnjakom, pečena  rebrca, pražen , radič in endivija v solati (z vrat, seveda),  belega vinca.

Zdajle se pečejo orehovi rogljički,  je že pečena. Še 2 delovna dneva čakata, pa sem malo pohitela. Saj, potica, uležana, je meni boljša od sveže (no, razen od še mlačne). Smrekca z lučkami stoji, ostalo pride na predvečer Božiča, kot se spodobi.

rimljanka

Rimljanka, zdaj pa ne vem na koga ali kaj misliš s tem, da se ga izogibam? Na Hofer ali čili? 

Sem redna Hoferjeva stranka in velika ljubiteljica  čilija. 

A, zdaj vidim, čili si imela v mislih. Ah, jaz tumpika...(Tumpika, če bereš-nič osebnega...).

Tako, zdaj pa grem nazaj, luščit orehe..., da ne bo prej konec praznikov....

Johanna

Petek: pražene  jetrce, v koščkih .

Sobota: ričet, sirove palačinke in kom.pot iz kutin.

Nedelja: sobotna zgodovina se ponavlja, dodali le še -

Balenka

mišzmoke je napisal/a:

Inkubacijska doba je mimo, zdrava kot dren (bogve, če sta johanca in limnol enake sreče), zato danes zelenjavna juha, riž z radičem in bučnim pestom

Hvala, hvala, zaenkrat je še vse v redu, umirajoči že miga. On trdi, da je pomagala gouda, jaz pa, da jota. Ko bo naslednjič umiral, si bom tudi jaz pomagala z gavdo, namreč zatlačila si jo bom v ušesa.

Danes: grenadirmarš in zelena solata z zadnjimi ostanki fižola.

Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 23.dec 2013 08:45

Johanna je napisal/a:

Pa pri Babki se tudi nekaj "pobirajo". Oh, to življenje...

Limnol, Rimljanka, ja, poznam te ribe, saj jih tudi nabavljam v Hoferju. Samo ne vem (po sliki sodeč). kje jih nabavlja Ežoj.
Johanna

Johannca, išči tam, kjer piše, brez kože in kosti, sem že večkrat poudarila, da moj je samo ribe v konzervi, jaz pa obožujem tiste sveže, po več kot 40-tih letih skupnega življenja, tu še nisva našla skupnega kompromisa

babka1951

Danes: sarme, doma pečen kruh in čaj z limono, velik limone.....

in sarme bodo tudi na prvi dan prihajajočega leta

babka1951

Ponedeljek:         

Kostna juhica /od včeraj/;                     

krompirjevi svaljki,

puranji koščki v omaki /sataraš/;

rdeča pesa

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti