Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Goveja juha, pečena rebra, pregrešna melancana, cvetača v solati.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes:

................ polenta z mlekom, krompir z jogurtom...........  kam bo vse to pripeljalo, taka dieta bi ugonobila tudi kakšnega starčka, študent v najboljših letih bo čist shiral!!

ežoj

ežoj, (pa na kuhano meso in riž ne pozabi)

Danes: ...ko gre po nakupih Človek...

in teran, malo na čevapčiče, več v naju

lp

mzm

srčki v omaki (malo nostalgije, tega že dolgo dolgo ni bilo na naši mizi), v kosih krompir, mešana solata

kompot

Balenka

mišzmoke je napisal/a:

in teran, malo na čevapčiče, več v naju

lp

mzm

Skratka - vse v vaju

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 25.nov 2013 18:58

Babka mene bi pa zanimal recept za te vaše zelenjavne koščke. Vidim, da so narejeni z brokolijem, cvetačo in korenje. Vse troje naravnost obožujem in bi bila zelo vesela recepta, saj zgleda odlično.

Danes pri nas goveja juha z vlivanci, ki je ostala od včeraj, meso od včeraj, sveže skuhan je bil le krompirjev zos.

msegov

Danes: kremna juha iz fižola, ameriške palačinke

breskva

Ponedeljek:       

Telečja rižota, zelena solata:       

Pozdravček!

Ostanek kurje juhe z nudljčki; svinjski zrezki v omaki, pomfri, radičeva solata s polovico avokada.

Dragi uživači kulinaričnih dobrot.

Tudi jaz imam VEČEN PROBLEM, saj moja boljša polovica skoraj nikoli ne je kaj toplega doma..... (ali pa se spomni šele zadnji trenutek). Ni potrebno veliko sestavin in je dokaj hitro narejeno:

-krompir (olupljen in na izredno majhne kvadratke narezan)

-kar je pri roki (slanina, klobasa, zaseka, ocvirki, salama ali hrenovka - v primeru klobas, hrenovk ipd-ni potrebno predhodno kuhanje - ampak narezano na drobne koščke) - prepražemo na olju, da porjavi in se izloči maščoba (tako ima moj najraje).

Dodaš krompir in vseskupaj tenstaš, da vse porjavi. (Bodite pozorne/ni na količino krompirja, saj če dlje časa "tenstaš", npr kake 15 mint- pol ure, gre krompir "zelo skupaj", tako da se splača narezati kakega dodatno - za vsak slučaj. jaz res toliko pražim, da je vse s "kroštico/skorico", saj imava oba rada takega). Naslednjič obljubim, da pošljem fotko.

babka....Kje si dobila beštek? tako kot Johanna in pirnica, bi ga jaz NUJNO tudi potrebovala. Pa po možnosti, da ma žlica še luknjo notr .

lp

mačka27

Sporočilo je spremenil(a) mačka27 dne 26.nov 2013 06:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti