Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

špinačna juha, dušen piščanec, valvice, rdeča pesa, pecivo na suho iz sliv

majaos

Vrtejbenka je napisal/a:

Danes jagnje  iz Hoferjeve akcije,pečeno z krompirjem in papriko in paradajz solata.

Vrtejbenka

samo vprašanje, je bil vonj po pečenju prijeten? Po tistem obisku  v Bosni me res zanima. 

Pri nas danea goveja juha s fritati, ker nisem imela časa za domače rezance, dušen riž, svinjska ribica s sirom, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes za kosilo: Cmoki z ricotto in češnjevimi paradižniki. Ste mi naredili lušte s slivovimi, samo kaj ko sliv nimam, češnjevca je pa v izobilju...

Vesnuska

Trixi..meso odlično,pečenka okusna,slastna,prijetno dišala..nad pričakovanji.

Vesnuska odlično zgledajo tile tvoji cmoki..se da dobit recpet ..tako v dveh stavkih.

Vrtejbenka

Vesnuska, tudi meni so všeč tile cmoki, prav slastni zgledajo. Mogoče napišeš kar na tejle strani svoj recept!

Dva dni na morju uživala v dobri hrani in prijetni družbi.

Potem pa prva pot na PC in kulinarične strani! Če to ni zasvojenost...

naor

Danes: pečen krompir, puranji koščki z zelenjavo, mešana solata, žemlje 

breskva

Danes sva po dolgem času z možem sama in sem nama pripravila sataraš, ki se mi je luštal že zelo dolgo, jutri pa me pelje na kosilo.

regica

SOBOTA:       

Eni smo rezali, sekljali, miksali, mešali, kuhali...         (19 stekleničk paradižnikove mezge in 22 stekleničk sataraša); Drugi so na roštilju pekli papriko, ki gre jutri v ajvar.

Dopoldan: slana pita - ena z mesom, druga zelje, tretja sir.

Tretji so pa delali kosilo - roštilj: čevapi, perutničke, nabodala, carsko meso; neolupljen krompir pečen v pečici, prelit z eno dobro omako; zeljnato-korenčkova solata; pita - češplje in borovnice.

Pozdravček!

Juha, oslič, zelenjavni zrezki, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Ni problema Vrtejbenka in naor, le poskusita jih. Recept je čisto frišn, danes izmišljen. Testo sem uporabila kar to iz kakršnega delam drugače njoke. 

Za 12 cmokov: 250 g ricotte, 125g gladke moke, malo soli, 50g parmezana..Razdelimo na 12 35g krogljic. Za nadev pa 12 češnjevcev, ki jih zarežemo do polovice in vanje po ščep soli in popra. Kuhamo v slanem kropu 15 min.

Pred postrežbo jih lahko še malo popopramo in pokapamo z oljem.

Vesnuska

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti