Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ežoj je napisal/a:

Danes pri meni:

Ma ne, ni od krompirja, od buč je.................... ja, ja slana, ne sladka ( a ne vidite, da ni " štaub cukra " ), pa jaz ne jem zravn solato ( jogurt je nadomesti )

ežoj

MMMMMMMMm joj, jao . Tukaj pa se moje COPY PASTE konča. Ni znanja . Gospod Ežoj, to kupite vlečeno testo, pol pa filate z bučno osnovo (tudi korenje, paprika čebula...) in zrolate nato pa v pečico? 
Jaz bom ponižno jutri ponoviv vašo slastno JAP.CESARJEVO KOSILO 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

TOREK:                                                              

Narezani čevpčiči z dodatkom šampinjonov

in suhega paradižnika

(vse v voku - na eni čebuli in veliko česna)

ščipanci ter zelena solata

Pozdravček!

Danes: ajdova kaša s šampijoni, pečenka in solata

babka1951

@Brando: ne, zelo redko uporabim kupljeno testo, ga sam naredim ( tisto pest moke posoliti in z mlačno vodo in žličko olja umesiti v testo in ga tudi razvaljati, res ni nevemkakšna znanost ). Glede fila, tam so le buče ( začimbe sol, čebula in poper, v sladki različici pa cimet in vanila ). Drugač, od fila delam ( sicer, sedaj bolj poredko ) le še s krompirjem in jabkami ( pa ne skupaj )

Včasih je človk mal filozofski nastrojen pa ti marsikaj pride na misel. Recimo, včeraj se rodi novi kralj ( uf, uf, beti še nisem poslal čestitke, da ne bo jezna in mi zamerila, ne smem pozabit  ), danes pri meni kraljevsko kosilo. A je možno, da je to naključje? No, jaz dvomim, globljega pomena sedaj ne vidim, kar seveda ne pomeni, da ga ni.

pol seveda kontemplacija, pa urejenost vesolja, pa vesoljni red..................

A ja, neredil tudi zeleno solato, pa je ostala na pultu, zdelo se mi je, da nič ne sme zmotit vesoljno harmonijo.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 23. 2013 16:44

Pohane bučke, prologa pa so podušene kumare s čebulo, vmešan jajček. Posebej ajvar.

Ta naš Ežoj pa res ima ideje:)

Pri nas rižota, solata

Za jutri pa razmišljam tako: piščančji želodčki kot ragu juha z ogromnooo zelenjave (buče, krompir, korenje,...)

majaos

jajca na oko :)

Laybach

Združeno kraljestvo ima svojega malega princa, naša Kulinarika pa enega kuharskega princa! Je že čas, da mu tudi Beti malo "pohofira". 

naor

Danes pire, blitva in sv. zrezki pa še solatka.

Lp

ursiii

Sardelice iz jadranskega, polivka ,česen,peteršilj. . Posladek

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti