Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

rrr, unmu kotletu se takoj odpovem v zameno za ustrezno količino krompirja 

Pri nas danes lazanja in kumarična solata, za osvežitev pa sladoled

xMURKAx

babka1951 je napisal/a:

Včeraj in danes paprika, obakrat zraven tudi solata, velik solate

babka1951

Babka1951, je morda recept za te paprike kje v bazi? Se priporočam za napotke. Izgleda slastno!

lp

Taia

Jaz lahko solate jem tudi s sladoledom, če malo pretiravam seveda. Nikoli je pa ne jem s filanimi paprikami, tako kot Babka na primer. Kar pa ne pomeni, da ne paše, zato jo bom pripravila pri prvih naslednjih filanih. Jem jo pa tudi z vampi na tržaški način, če pa jih naredimo s krompirjem na juhi pol pa ne. Pogosto pa jem solate brez vsega, samo s kruhom ali krompirjem, sploh zdaj poleti, ko je vroče. Mi zadošča za kosilo ena malo bolj bogata solata z vseh vetrov.  Sem bila skoraj deset dni "vegi", ampak solat se pa nisem naveličala.

naor

MBrando .

začetnik

V soboto smo imeli pečen krompir, pečeno piščančje meso, telečji kotlet, zelenjava (cvetača, korenček in grah), zelena solata

Včeraj je mož jedel pasulj z klobaso, sin makarone, midve s hčerko pa orado s krompirjem in mešano solato. Imam krasne slike, pa jih ne morem naložiti.

Drugače pa pri nas brez solate ne gre. Jemo jo tudi ob špinači, filanih paprikah, satarašu. Jaz osebno se raje odrečem mesu kot solati.

Danes bodo filane paprike iz zamrzovalnika, krompir, zelena solata za sina in moža. Jaz pa eno kraljevsko solato.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Za sobotno rojstnodnevno kosilo sem naredila:

- hladno bučkino juho

- pečene zvitke morskega lista, nadevane s šampinjoni

- žepke iz listnatega testam polnjene s praženimi kozicami in paradižnikom

- pečena rebrca, prej marinirana v kombinaciji agavinega sirupa, balzamika, kumine in oljčnega olja.

Pili smo Movio cabernet sauvignon in chardonnay

Za sladico pa presno čokoladno torto z malinami:

Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino.

Sporočilo je spremenil(a) zverinica dne 22. 2013 10:21

Taia je napisal/a:

babka1951 je napisal/a:

Včeraj in danes paprika, obakrat zraven tudi solata, velik solate

babka1951

Babka1951, je morda recept za te paprike kje v bazi? Se priporočam za napotke. Izgleda slastno!

lp

Taia

@Taia - recept je v bazi - Polnjene paprike malo drugače - recept je dodala Trixi, jaz sem dodala še malo cvetače in brokolija, da se pospravi hladilnik

@MBrando - ni bil samo en deci

@Trixi - ne jaz, svak je praznoval

@naor - pri teh pečenih, solata paše, jaz sem si naložila zraven tudi kislo smetano

da samo ne smetim: danes bo kosilo bolj pozno, ali bo ohrovt s krompirjem (čorbica) ali pa ribje paličice in tople kumare s krompirjem

babka1951

Uf, že dolgo nisem nič napisala, ampak tudi kosila v zadnjih dneh so bila nekam čudna in na hitro.

Včeraj pa: juha z rezanci in , pečen kifeljček , pečena reberca in malo pečenega , v solati.

Balenka

O, Babka1951, hvala za idejo- tople kumare.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

danes bučni polpeti, pečen kifelčar in kumarična solata s korenčkom:

mi je pa ostalo krompirja in polpetov še za eno kosilo pa me zanima, bi bilo dobro, če bi jutri krompir samo pogrela? Ma je tako dober, da ga je greh stran metati..

angie :)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti