Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Njaaaaaamerli!! nad vsemi dobrotami + mojim kosilom.

VČERAJ:
- Grande pz svederčki popečeni na olivcu in masli s česnom, čebulo ter čilijem  (še samo to mi je MMMMUAAAA, kaj šele z....)
- V testenine umešana jajčka z dosti popra
- podušena in na maslu vmešana zelenjava (grah, por, korenje, brokoli...)
- ostanek žličnikov od čet., + prezrlci
- VELIKA SKLEDA SOLJAT "It's MAGIC" 

DANES:
- Kusic"moj"Bizi (presneto, kako rad imam kuskus) z grahecom + slanino. Popečeno na komb.masla+olivca 
- pokuhana in popražena zelenjava kot SPREMJEVALNI KROŽNIK  (redeča/zelena paprika, cvetača, zelena, peteršiljeva korenina, korenje)
- par glavic cvetače "povaljanje" v drobtinicah
- skleda SOLJAT "a se ti je zmešalo?"

JUTRI:
Držite pesti, da izpeljemo PRESENEČENJE za PAPIJA kot se spodobi!!! 
Dvoje marcipanovih sladic je že v 90% končni produkciji; samo še kreme zamešam in je to to, kekse in ato.retaš (odmrznem samo) pa samo še spakiram, saj so že perjat!

Za papcanje pa SLASTNE SOLATE, zadeve iz žara itd itd...

P.S: TETKO SKUTO dobiiiiimmmmmmmm!!! Ena kilca, tolko da bo do naslednjega vikend

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes: boranja, štručke z zeliščnim maslom

breskva

Juha, popečen losos, pečen krompir, stročji fižol s porom, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Ežoj šarmira z barvami, se počutim kot pri 24 kitchen, tam so tudi take čudovite barve. Mogoče bi dodal še kakšen nasmeh a la Rudolph, pa bi cela kulinarika uživala. Pa tole kosilce danes je prava stvar za tak dan kot je bil današnji. ( čeprav Ežoj bolj spreminja jedilnice kot menije, a ne?)

naor

Ežojči, sej res, a kačo si že pojedel?

Naš gospod Zajc pa "pili nokte i priča gluposti" (je menda žlahta od unga iz unga štosa, ki je grozil, da bo medveda spedenal )

Za Vragsigavedija:

- te dni bolj pijemo kot jemo

Mygrace

V četrtek po mehiško: tortilje s piščancem in čilijem, za sladico sladoled z malinami.

V petek po arabsko: falafel v naan kruhu z zelenjavo, humusom in labnehom, za sladico ananas.

Včeraj po tajsko: pad thai s piščancem, za sladico jogurtova krema z jagodami.

Danes po balkansko: burger z veliko sveže zelenjave, za sladico brizgani piškoti s čokoladno kremo.

Končno malo dopusta, da imam čas ustvarjat v kuhinji

aby

Danes bo piknik, jaz sem zadolžena samo za solate in nekaj sladkega. Skutino pecivo za požrešne sosede se že hladi, zjutraj pa sem na domačem drevesu nabrala prvo košarico češenj, ki so začele zoreti

babka1951

Uživajte, danes bo lep dan za piknik, ne prevroč!

naor

jaz imam pa skledo lisičk in se ne morem odločiti, ali naj končajo v rižoti ali na špagetih ali v juhi.... vreme se kisa, tako da me sama misel na kuhanje prav nič ne spravlja v slabo voljo, zna biti, da se bo celo peklo kaj borovničevega (najbrž kar jogurtovo pecivo).

Sonja

Bučna juha, grobo mlete bučke, česen, poper, pezeršilj, sladka smetana; ribji (krap) polpeti, zelena in zeljna solata, rezine bučk, popečene na olivnem olju, s provansalskimi začimbami, krompir v kosih, brezalkoholno .

Tako je, če te pokliče znanec in napolni košaro z novimi, mladimi, sončno rumenimi, pa še kakšnimi, bučkami. Jih  bo še za ves teden, juhej!  itd.

Enkrat pozno popoldan, češnjev štrudl in .

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 23. 2013 13:42

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti