Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas pa 

v soboto popečen domač krompirček, veeliko solate

včeraj popečeni puranji zrezki, kolerabice v omaki, zelena solata s paradižnikom

danes pa zelenjavna juha, zabeljeni široki rezanci in šparglji ( po moje zadnji letos) s holandsko omako, solata (vsak dan 2 skledi pri kosilu pa še ena za večerjo)- ne morš verjet

pa počitnice pred vrati- oziroma že tukaj

tabu

Uf, uf, kje naj začnem? Najprej pri jamranju, to je nenehno pri meni, sem pač tak tip. Danes jamranje " uf, uf, kdaj bodo spet une, taprave temperature za jamranje ( saj veste, sedim v senci, pijem nekaj mrzlega, berem nekaj lepega in jamram: uf, uf, kdo bo tole zdržal ), namesto tega sem mogel poiskat jedilnicu v pritličju haciende.

@majaos: čestitam za one fotografije " ki povejo nekaj več ", niso suhoparne, kot večina naših, kot da so slikane za ( slabo ) kuharsko knjigo.

@Johanna: sem vesel, da se ti dopadajo testenine al dente

@nola: v šalčki je sol ( kako pa to nekoga spominja na baklave si ne znam predstavljat ).

@brando: ma, pri meni povsod pri kuhanju velja ta princip " manj je več ", posebej pri ribah in uorabi začimb. Pa, da se mal delam pametnega: obroki morajo bit uravnoteženi, torej za vsak obrok, naj bi zaužili vse potrebne snovi, ali vsaj uravnoteženo na dnevni ravni. jaz osebno ne obrajtam posebej solato, razem paradajz, kumare, papriko in čebulo, raje imam kuhano zelenjavo. pojesti ajmar solate nikakor ni uravnotežena prehrana, kajti, pri uporabi nekaterih zdravil je to napačno ( recimo zdravila za kontrolo koagulacije krvi ). Dokler je človk mlad in popolnoma zdrav, to še gre, orej ko slej se zalomi. Po moje, je treba prisluhnit tudi telesu in jest tisto, kar " ti se je ", kajti jedlo se ti bo tisto, v čemur so snovi, ki jih telo potrebuje. Seveda je treba znat prisluhnit telesu ( in to veščino vadit ) in izključit dejavnike samohipnoze, češ kolk se meni jedo baklave ( solata, špageti ............... ), najbrž so tam snovi, ki jih moje telo potrebuje.

Uf, uf, to zgoraj preskočite, me je zaneslo.

Glede slik: hvala za pohvalo, zanimivo, da podobno misli en moj dober prijatelj s kulinarike, drugač znani knjigofil, le da bi on uporabil rahlo drugačne besede.

Pri meni danes( matr zamujam, ura španščine se mi bo vsak čas začela ):

ežoj

Včeraj: pečen nov krompirček, pečen piščanec, zelena solata, češnje, češnje, češnje in še češnje.

Danes: riž, polnjene melancane, zelena solata.

Balenka

petek: domače tagliatelle z kozicami in gremolato ter paradižnikova solata

sobota: po receptu Lorraine (iz 24 kitchen) pečen, v slanino zavit losos z žajbljem z mladim krompirjem ter gremolato, rukola z paradižnikom

nedelja: na željo otrok -  rakonjamci  ter pomfri. tisti, ki gledate Spuži Kvadratnika, boste vedeli o čem govorim, za vse ostalo pojasnilo, da je to hamburger. sem dobila navodila, točno kak mora biti

ponedeljek: skutni njoki z paradižnikovo omako ter stročji fižol v solati po azijsko

torek: jamiejeve curry kofte z rizibizijem ter zelena solata

Mamka Bršljanka

mišzmoke je napisal/a:

O, breskva, si našla fotoaparat?

mzm

Ja, je dobil noge. 

Danes: dušena piščančja bedra, rižota, zelena solata

breskva

Danes: goveja juha z rezanci, riž s korenčkom in grahom (potresen s sirom ) , svinjska rebra in zelena solata z bučnim oljem. Za sladico pa sladoled.

JJ

Juha, rižota, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Mlad pečen krompir, pečena vratina ( moj najljubši del prašička ) in zelena solata, sicer ne lavor, ampak dosti manj pa tudi ne. Rada imam vse solate, najrajši pa zeleno. Sem bila pa že dolgo nazaj presenečena, da preveč zelene solate ni zdravo za tiste, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi, ker zelena solata kri gosti. Tako, da potrjujem Ežojevo teorijo In pritrjujem tistemu, da se vprašaš, kaj bi jedel in tisto tudi ješ. No, pa saj je že študent vse povedal, pa tudi moja boljša polovica to že dolgo prakticira.

naor

Danes je bilo malo pozno kosilo : pita iz jajčevcev in paprike

refošk

lp

mzm

Kot Kaže, danes, za praznik noben(a) ne kuha nič. Pol pa nič, le ena fotografija iz knjige " fotographing and styling food on mzm maneras" p.114:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti