Uf, uf, kje naj začnem? Najprej pri jamranju, to je nenehno pri meni, sem pač tak tip. Danes jamranje " uf, uf, kdaj bodo spet une, taprave temperature za jamranje ( saj veste, sedim v senci, pijem nekaj mrzlega, berem nekaj lepega in jamram: uf, uf, kdo bo tole zdržal ), namesto tega sem mogel poiskat jedilnicu v pritličju haciende.
@majaos: čestitam za one fotografije " ki povejo nekaj več ", niso suhoparne, kot večina naših, kot da so slikane za ( slabo ) kuharsko knjigo.
@Johanna: sem vesel, da se ti dopadajo testenine al dente
@nola: v šalčki je sol ( kako pa to nekoga spominja na baklave si ne znam predstavljat ).
@brando: ma, pri meni povsod pri kuhanju velja ta princip " manj je več ", posebej pri ribah in uorabi začimb. Pa, da se mal delam pametnega: obroki morajo bit uravnoteženi, torej za vsak obrok, naj bi zaužili vse potrebne snovi, ali vsaj uravnoteženo na dnevni ravni. jaz osebno ne obrajtam posebej solato, razem paradajz, kumare, papriko in čebulo, raje imam kuhano zelenjavo. pojesti ajmar solate nikakor ni uravnotežena prehrana, kajti, pri uporabi nekaterih zdravil je to napačno ( recimo zdravila za kontrolo koagulacije krvi ). Dokler je človk mlad in popolnoma zdrav, to še gre, orej ko slej se zalomi. Po moje, je treba prisluhnit tudi telesu in jest tisto, kar " ti se je ", kajti jedlo se ti bo tisto, v čemur so snovi, ki jih telo potrebuje. Seveda je treba znat prisluhnit telesu ( in to veščino vadit ) in izključit dejavnike samohipnoze, češ kolk se meni jedo baklave ( solata, špageti ............... ), najbrž so tam snovi, ki jih moje telo potrebuje.
Uf, uf, to zgoraj preskočite, me je zaneslo.
Glede slik: hvala za pohvalo, zanimivo, da podobno misli en moj dober prijatelj s kulinarike, drugač znani knjigofil, le da bi on uporabil rahlo drugačne besede.
Pri meni danes( matr zamujam, ura španščine se mi bo vsak čas začela ):

ežoj