Danes: vanilijev mlečni riž in
čaja

Rižek z lososom
Danes: vanilijev mlečni riž in
čaja
Juha, pečene perutničke, skutini cmoki, popraženi šampinjoni, stročji fižol v solati.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Pri nas danes , pasulj ,kranjska klobasa, saolata
in sladoled.
Milži
Danes testeninska solata,
jutri pa piščanec v omaki po indijsko, priloga bo rižek z korenčkom.
Lp
ursiiipečen krompir, pečene ribe, redkvica v solati
BalenkaNOM NOM NOOOOOOM, kakšna hrana, kakšne FOTOGRAFIJE, kakšne DOBROTE mojih pridnih soimenjakov in TOOOOLIKO IDEJ ![]()
VČERAJ:
- TESTENINE/POLŽKI; prve jajčne, druge pa pirine (nekje 80g) .
( Skuhane zjutraj, nato pa popražene na olivcu ( da hrusta en mau) v katerega sem prej vrgel 2 stroka česna. OBOŽUJEM ČESEN. Sploh v takšnih kombinacijah) ![]()
- puranje faširano; sprva obogateno s poprom/soljo/česnom nato papopečeno in podušeno na čebuli ter ogromno različnih začimb![]()
- podušena zelenjava (grah, korenček, por, brokoli, rdeča paprika, čebulj, koleraba) katero sem nato premešal s kombinacijo masla/olivca![]()
- velika skleda SOLJAT "ZA DOL PAST"--> kumara,paradižnik,koleraba,tardeči fižolček, sveži peteršilj,čebulj, 2 stroka česna![]()
DANES:
- Zdrobovi žličniki popečeni na maslu
- Zelenjavna omakica z vsem in svašta + popečenim kuhanim pršutom![]()
- Podušena mlada blitva
- velika skleda SOLJAT "ZA DOL PAST"![]()
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Včeraj je bilo zanimivo. Mož in soseda sta bila dežurna kuharja, ker sta oba imela dopust. In ker sta imela skupno delo na vrtu (sestavljata neko ograjo, pa še bazen sta postavila na našem vrtu
) sta prišla do ugotovitve, da najbolje da skuhata skupaj
....vsak pa je imel že nekaj na pol pripravljeno....tako da smo ob prihodu žensk iz službe in otrok iz šole/vrtca jedli v naši letni kuhinji:![]()
- pečen krompir
- pečen piščančji kebab
- špageti
- bolonez omaka
- zelena solata po naše
- zelena solata po sosedovo
Za sladičko pa češnje in kava.
Čudovito
je imeti tako fajn sosede in to take ki radi kuhajo ![]()
Čez dan pa še hektolitre![]()
nora vročina
ANJA
Danes: goveja juha je že skuhana. Samo po solato še skočim, in sem končala za danes, kar se kosila tiče.
Anja,
, za sosedske odnose.
- zelena solata po naše, zelena solata po sosedovo - ta pa je zmagovalna ![]()
Johanna
danes: njoki z gobicami in piščancem, solata iz kumar in paradižnika
mali kuharPri nas te dni zelena solata, voda, sladoled v velikih odmerkih. Opoldne pa tudi malo konkretne hrane. Danes še od včeraj zrezki, pa malo krompirja. Prazna vreča tudi v vročini ne stoji pokonci. Res pa je apetit precej manjši v takih tropskih razmerah.
Saj po novem letu boljše bo...![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižek z lososom

Zdrobovi ocvrtki s pomakami