Včeraj: srnin golaž iz akcije "praznim zmrzovalnik".
Balenka
Včeraj: srnin golaž iz akcije "praznim zmrzovalnik".
Balenka
Danes: juha iz kocke
z domačo ribano kašo, blitva (z domačega vrta) s
s Sicilije, česen je bil menda nekje s ptujskega konca, solata iz cvetličnih loncev ob hiši, kamor so danes romali paradižniki; z drobnjakovimi cvetovi, v pečici pečeni kosi panirane ribe enega od dostavljalcev zamrznjene hrane na dom.
pa nič, čaka me
............... Celo nekaj
smo imeli čez opoldan, zdaj je spet oblačno.
Danes:
- Blitva z ogromno česna (nekaj od včeraj + sveža)- OBOŽUJEM JO!
- kuhan krompir v kosih posipan z domačim peteršiljem (imel sem dva krompirja, a sem zmogel le enega. Tak je to...če blitva in solata prednjači!
)
- majhna puranja prsa popečena na naraven način z fr.maslom + malo olivca (le začinil sem jih z česnom/poprom/soljo/muškatom); tik pred koncem pečenja sem dodal krompir + šparglje in jih hitro popekel nato pa dolil en činken vode in postrgal prijeto maso iz ponve. Arome da dol padeš
- šparglji popečeni v isti ponvi kot prsa
- Solata DA DOL PADEŠ (sveže zelje, paradižnik, kumara,zelena in rumena paprika, korenček, rjavi fižol, čebula)
Sedaj pa ponovno v akcijo PEKI VIKEND. Delal bom tri dobrote.
In sicer dvoje vrst keksov (mi že zmankuje), katere rabim nujno za ob kofetkanju,čajankah in tak za sproti.
Nato pa še eno fiiiino rahlo/nežno sladico, katera kar razpade v ustih. Nežno da te kap ![]()
NEDELJA:
Goveja juhica (od včeraj); nabodala (svinjska ribica s papriko), kus-kus na čemažu in suhem paradižniku; berivka z rukolo; zmečkane jagode s sladko smetano:

Pozdravček!
Pri nama pa danes po dolgem času goveja juha z domačimi rezanci,
pečena v pečici, pražen
,
zelena
. Ker sva bila sama si nisva privoščila sladice. Mogoče kasneje kaj naredim. Tako na brzino.
Seveda pa malo
brez
. Jo je bilo že v vinu dovolj, po moje.
Lepo nedeljo vsem.
irena66
Juha z domačimi rezanci, pišč.bedra, pražen krompir, leča in zelena solata, pa seveda sladica: zmiksane domače jagode s sladoledom.
lp
danes: kokošja juhica z rezanci, zelenjavni riž, svinjski zrezki v čebulni omaki in kumarična solata:
Danes smo bili na sončku in si privoščili pizzo. Še pravi čas, saj spet dežuje.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiVčeraj je en kolega, ki se bolj po redko oglaša, spraševal, kako speči krompir v pečici. Sem mislil odgovorit, pol sem si mislil, bojo že drugi odgovorili. No, ker sem ravno danes pekel krompir v pečici, mu pa tukaj odgovarjam, upam, da bo videl. Torej, drugi ne brat, odgovor je samo za kolega avion ( se mi zdi ).
Drugi ne brat!
V neki kuharski knjigi piše ( no, če ne piše, bi moglo pisat ), da je več načinov pečenja krompirja v pečici, pravi je le eden, tist z veliko olja, vsi drugi so napačni. No, izjema je še pečenje na peki papirju, ki je izumljeno posebej za ženske, ki se hočejo znebit svojih moških ( obratno ne velja ): če ne zbeži po nekajkratni postrežbi takega krompirja, pol mu ni pomoči ( dobra stara kuhinja )![]()
![]()
.
Sedaj lahko tudi drugi berete naprej.
Danes pri meni, krompir iz pečice, prej pa francoska juha iz vrečke:
in:
ma neki mi fotkič dela po svoje!
![]()
Da je le župa prava, ežoj, kaj zato, če je fotka bolj meglena!
Jaz pa danes ribjo konzervo, ker sem v službi in menza ne dela.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pijana Kokoš

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento